Mina ord och tankar

Alla inlägg den 8 maj 2021

Av Neta - 8 maj 2021 23:58

Jag har alltid ansett mig själv och ansetts av andra som varmblodig. Med det menar jag att händer och fötter sällan blivit kalla och att jag sällan frusit. Men med stigande ålder har det där ändrats och jag kan inte säga att jag vant mig vid det precis.
Numera är mina fötter alltid kalla trots både strumpor och tofflor inomhus. När jag lägger mig är fötterna iskalla och det tar ett par timmar under täcket innan dom är varma trots rörelser, tåsträckningar och att jag masserar dom. Förr var strumpor det första jag tog av mig när jag kom hem, jag gick alltid barfota inne, tog av mig strumpor i maj och satte på mig dom i oktober typ. Mitt i sommaren kan jag vara utan nu med, dagtid men inte kvällstid. Har alltid med mig ett par strumpor.

Lika om jag fryser allmänt, som idag satt jag ute lite för länge trots att det var lite svalt. Jag blir liksom inte varm igen förrän en bra stund efter att jag krupit ner i sängen. Förr blev man ju varm igen en stund efter att man gått in, det blir jag inte nu om jag inte sitter med en poncho på mig eller en filt runt kroppen.

Lika efter dusch, man är duschvarm, går ut från badrummet fuktig med badlakanet runt kroppen och blir iskall direkt. Smörjer in mig så snabbt jag kan och på med kläder men det tar ändå en bra stund innan jag är varm igen.

Det här är så ovant för mig, jag fattar ju att det handlar om avtagande cirkulation men inomhus går jag ju och rör mig hyfsat mycket ändå.

Det är ju mycket annat som händer i kroppen också, jag känner liksom inte igen mig.

Idag gick jag in i sovrummet med nåt jag skulle lägga i skåpet mitt på dan, slänger en blick på termometern på sängbordet och ser det här


I solen så klart men ändå. Det har ju stått 4 gr i flera veckor känns det som. Så jag tog så klart med mig kaffekoppen och gick ut, messade Elle som hade nåt seminarium via datorn men kom efter ett tag.


Beundrade mina lite ovanliga pärlhyacinter. Men det kom lite moln och jag blev som sagt lite kall så vi gick in efter nån timme. Kollade reprisen av Svenska Truckers. Hon gick så småningom in och jag åt varm korvlunch, aldrig fel med en eller två korv m bröd.

Fixade lite med perennerna, bar ut dom och bestämde att dom ska få vara ute nu. Ska försöka plantera endera dan. Torkade av soffbordet och la på en ny duk.
Lider lite av att jag inte fick städat i april. Fibblade lite själv men min lilla dammsugare är så tung. Får ont i handlederna.

Rev en massa morötter och la i en orange tupperwareburk, smart va? Haha! Syns ju inte missfärgningen. Men så skönt att ha färdigrivet. Den är så bra min lilla elektriska kvarn. Orkade inte göra nån riktig middag så tinade 2 skivor av proteinbrödet och stekte några köttbullar.


Lite vitlöksdressing på och en driva extra morötter. Satt som en smeck.


Såg det här på Fb. Inte kul!

Såg dock nåt som var lite kul.


Man lär sig nåt nytt varje dag. Haha!

Elle kom tbx till Lets Dance, kul program ikväll och vem som åkte ut spelade väl inte så stor roll, dom är ju tbx nästa vecka igen. Haha! Och Filip kommer ju ändå att vinna!

Nu ligger jag nerbäddad med iskalla fötter. Känner mig lite nere faktiskt. Ensamheten tär när man inte kan umgås med folk. Blir lite tjatigt med samma unge hela tiden. Vill ha folk här, grilla och dricka skumpa. Men det lär ju dröja.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards