Mina ord och tankar

Alla inlägg den 1 maj 2021

Av Neta - 1 maj 2021 23:25

Elle kom in så småningom. Va meningen att vi skulle åkt till affären. Jag följde inte med, vaknade och kände mig lite duvven i morse. Inte sjuk direkt men liten aning till huvudvärk, frusen och trött. Låg länge men det gick inte över. Men känner mig som det stod i pappren att man kunde göra.

Satt ist och tittade på Ice road truckers på tian. Hur dom fraktar saker i truckers m stora släp i Alaska, kan va 40 gr kallt och byst med snö och is. Över sjöar med osäkra isar med. Inte precis nån svensk standard på ekipagen eller däcken heller, man blir nästan arg ibland. Men kul att se hur dom löser problemen. Tror det går varje vardag för det är flera program efter varann på söndagar. Repriser.

E hade köpt lite efterrätt


Är ju Budapestrullens dag idag. Mkt hackade nötter i våra, har för mig att mormor malde som hon rörde i marängen. Minns inget skräp i tänderna. Hon gjorde också med hallon för det fanns ju i trädgården. Godare än mandariner tycker jag.


Blev kyckling, potatisklyftor och bea från Junis idag. Enda bea jag använder från pulver, blir inte jättefet. Den ser så himla gul ut här, det är den inte. Sparris med som jag fick så där lagom mjukrå. Sparrisen är ju så himla fin nu. Men attans va dyr den vita är. Får hålla mig till grön.

Rosorna vi planterade ser ut så här


Ferdinand Pichard, hade den som krukros på altanutbyggnaden i kåken. Nu grävde vi dock ner den.


Astrid Lindgren, den är bara fin. Båda dom här på framsidan.


Westerland, gillar ju orange rosor, står i slänten på baksidan vid utegolvet.


Peace, hade den nedanför altantrappen. Blev till slut ett par m hög. Stod väldigt skyddad och soligt, det gör den inte här, står i spaljehörnan.

Såg till min fasa att det ska bli snö i mitten av nästa vecka. Måste skaffa hinkar med tyngder att trä över dom. För snö klarar dom nog inte nyplanterade.


De här ska Elle och jag dela på. Sätta i krukor. Kanske att gladiolerna åker ner i backen, vi får se. Freesia, Påfågellilja och bukettlilja.



Här ett par nejlikor och några perenner jag härdar just nu. Ska också hamna i krukor, en grupp med


Drakmynta, så fin på kvällen


Penstemon, min är klarröd med vitt i klockorna. Hittade ingen bild på den.


Och fältvädd. Dom tre i en stor svart kruka jag har.

Vet inte vilka krukor nejlikorna hamnar i än


Har den här och en helvit. Dom är ju 2-åriga. Har en röd sen i fjol med.

Älskar detta, mår så himla bra när jag får fixa och dona med mina blommor.


Och min favvo sen första programmet åkte ur i lets dance ikväll, längdhopparen Michelle. Kom nästan en tår. Elle ledsnade och gick in strax före 21.30
Nu ska jag gå ett varv och fixa lite, sen läsa ut boken jag håller på med. Sparde sista kapitlet till ikväll.

Sov gott när ni ska det!

Av Neta - 1 maj 2021 14:05

Jag är ju sämst på,tekniken, men jag tror nog att fler än jag skulle tro att om man har 165.5 GB sparat, att det ska gälla på alla tre enheter. Datorn rör jag ju knappt, använder paddan mest. Så när wifi försvann härifrån blev jag både förvånad och frustrerad. Men här kan jag alltså bara använda mina 12 GB i månaden vilket det oftast blir över på. Och det överskottet kan jag bara använda på tfn. Finns säkert sätt att fixa det där på och vi hittade ett, men då fick jag göra det varenda gång jag gick in så struntade i det. Har ju kunnat följa mina flöden ändå och även skriva lite. Men blogga från luren går bort. Var ju att jag hade den långa älgvandringen på så mkt som gjorde det, så nu är alla Tv-appar borta liksom C-more. Skiter i sånt i fortsättningen, en tant på snart 70 behöver inte kunna sånt. Haha!
Fick iaf veta att de första älgarna tagit sig över älven.


Det var inte det enda eländet i måndags, fick den här bilden av C. Hon hade missat sista trappsteget i en trapp. Akutröntgen visade att det inte var nåt brutet som tur var men en kraftig stukning och nu går hon med kryckor. Blev inget jobb för henne den här veckan och hon kan ju inte köra. Gör fortf ont när hon går med. Hon blev alltså låst till lägenheten. Tur hon har Harry. (Kaninen) Så nu får hon se hur jag har det av o till på vintern. Går ju inte ut när det är halt.

Stekte lite raggmunkar, köper en sån hink med färdigrivet i smet ibland. Tycker dom blir riktigt bra, mycket smörolja, 4 min innan jag vänder dom och sen 3 min då blir dom perfekta. Vrider ner plattan på 6 från 9 som är mitt högsta när jag lägger i första.

I tisdags var E ner till församlingshemmet på planering. Verkar som hon snart ska få börja baka åt dom igen. Nu till sommarcafe och sen som vanligt på måndagar i höst. Sommarcafeet är 3 v före midsommar ett par timmar på fm och efter lunch em till 15 tror jag det var. Förr har dom ju haft öppet i ett från 10 men nu ska dom prova det här. Ha serveringen med max 8 pers på 2 sidor av huset.

Dom hade växtbytardag där med. Så hon fick med sig en vårkrage härifrån, tog nån lavendel och nåt annat från sig själv. Fick varsin körsbärstomat till oss. Jag kan tycka att det är lite synd att ha sånt en vardag när folk jobbar. Borde ju få mer om dom har det en helg. Med växterna dom fick ska dom piffa till parken vid församlingshemmet så det är tjejerna som har nån anställning där nu som drivit upp plantorna man fick byta till.




Fick dom här i tisdags också, lite sommarsmycken från Guldfynd. Beställde på helgen så dom är ju snabba. Kom i brevlådan.


Fick en bild på den första kungsängsliljan i Kungsängen också. Nu börjar det trots kylan alltså. Är det inte ovanligt tidigt?

I onsdags gick jag in på twitter, en mamma var bekymrad över sin 11-åriga dotter som hade börjat skriva med en kille i övre tonåren. Tyckte inte hon kunde förbjuda henne. Va rädd för vad hon kunde göra på trots.
Som en kille svarade henne, är du säker på att han är tonåring? Han kan ju lika gärna vara äldre och pedofil.
Jag reagerade över mammans mesighet och skrev till henne att självklart ska du säga nej till det här. Men ditt jobb är ju också att få henne att förstå varför och känna sig trygg med det.

Ibland undrar jag varför vissa har så svårt för att skapa regler och sätta gränser för sina barn. Det är ju det som ger trygghet och skapar tillit. Barn och ungdomar behöver det!


Komponerade en kycklinggryta på färdiggrillad kyckling, blev riktigt bra. Kul att använda lite av det torkade jag köpte på Gotland med.

I torsdags fick jag min första spruta. Lite meckigt att komma in med scootern. Gick annars bra, va lite trött på kvällen men vet inte om det berodde på det.
Efter åkte E som kom in och mötte mig och jag efter ån en bit och sen till Luthagens livs, vi ville båda ha lite grejer därifrån. Hon åkte in vi har gjort så nu när hon är helt vaccinerad, jag fick vänta uteven hel timme. Mkt folk.
Sen åkte vi in i Rektorsvillans trädgård, se och njut


Mest scilla men även svalört, gulsippor och vårlök. Har åkt och gått förbi men aldrig gått in i den.

Börjeparken var inte sämre, massor av pingstliljor, en magnolia på G och de japanska körsbärsträden slår snart ut helt.


Inte Rosenparken heller. Därifrån åkte vi hem.

Hemma väntade ett kul samtal, troligen avslag på ledsagning. Jag blev så himla arg, när jag var gift fick jag det, i Tierp fick jag.
Jag vill ha nån med mig när jag handlar, man är ju vanemänniska och jag vill handla på Maxi eller Kvantum. Men drt är dom här skåpen som ska öppnas, jag kommer inte tillräckligt nära då och nu under pandemin vill man ju inte be om hjälp heller. Sen når jag ju inte dom översta hyllorna. Jag är rädd för att ramla eftersom jag inte tar mig upp själv.
Med Leif som bor i Flen och faktiskt sa nej (helt utan orsak) sist jag ville följa med in när han var här sist. Sen C i Tierp är det inte bara ta för givet att man får hjälp av dom. Dom handlar gärna åt mig, men jag vill handla själv.
Jag vill också ha nån med mig och ibland göra saker, inget märkvärdigt men iaf ibland göra saker utan E, precis som jag förr ville göra saker utan L.

Nu menar dom att jag kan söka och få hemtjänst. Till vadå? Dom följer inte med och handlar, dom handlar åt dig. Dom åker inte med nånstans.

Jag fattar att jag kanske måste ha det så småningom men så länge jag klarar mig ändå kommer inte det att hända. Det enda här hemma jag behöver hjälp med hemma idag är ju städ och där har jag ju en städfirma som kommer. Samma tjej varje gång och hon är självgående här nu. Tvätten och matlagning o disk fixar jag ju, med maskiner men ändå. Haha!

Ska ju så klart överklaga, dom vänner jag har jobbar ju fortf. Och jag vill inte ha nån schemaläggning med vänner. Dom vill jag ska träffa mig när som helst men så många daglediga finns inte där. Många försvann också när jag hamnade i rullstol.

Sista april blev lugn, Mi kom och hjälpte mig plantera rosor. 2 rosa på framsidan Astrid Lindgren och Ferdinand Pichard. En gul m rosa i, Peace och en orange Westerland på baksidan. Den orange i slänten och den gula i spaljehörnan.

Sen var E och jag och hämtade lite krukade perenner och lökar när vi handlade det sista.


Köpte en fin nejlika med. Gillar dom, kommer ju 2 år. Har en vit med.


Åt det vi beställt från Triller. Men jag orkade inte allt.


Lite kvällsmys till TVn. Tidig kväll då jag var trött.

Lite frunch startade maj


Orkade ju inte allt igår.
Änu får vi se vad resten av dagen ger.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards