Direktlänk till inlägg 16 september 2022
Fick ett ryck mitt i natten och rev fram en fransyska jag hade i frysen. La in den fryst i gallerförsedd form på 75 gr i ugnen. Gjorde lagen och gick och lade mig. Så nu är den klar att stoppas i en stekpåse om 10 timmar ungefär. Lagen på och så ska den stå i kylen i minst 5 timmar. Vila kallt några timmar och sen skivas tunt på skärmaskinen.
Så blir nog en potatisgratäng i airfryern i morgon. Få se hur det blir!
Örtkryddad tjälknul
1-1,5 kg fryst kött av nöt eller vilt
1 l vatten
½ dl salt
1 gul lök i 8 klyftor
2 skivade vitlöksklyftor
½ msk grovmalen svartpeppar
1 msk torkat av:
basilika
dragon
timjan
rosmarin
persilja
Lägg köttet fruset på galler i 75 gr ugn över natten eller ca 10-12 timmar Innetemp på köttet ska vara 58 gr
Koka upp vattnet och lös upp saltet däri
Tillsätt övriga ingredienser och låt det dra gärna över natten
Lägg köttet varmt direkt i en stekpåse, häll över lagen, försök få ur så mycket luft som möjligt.
Låt det ligga minst 5 timmar i lagen, det går också att frysa köttet i lagen.
Låt köttbiten vila nån timme i kylen innan den skivas tunt.
Lägger sen portioner på gladpack och rullar ihop. Lägger rullarna i en ziplockpåse i frysen så är det bara ta fram så många rullar som man är personer som ska äta.
När vi åkte hem igår regnade det och det hade också regnat massor under em det syntes på vägen. Från att vi åkte på 55an ungefär var det torrt och inget spår av regn fanns. Inte här hemma heller och det är mkt torrt i naturen. Regn skulle behövas här...
Iaf ett par nätter ha ha! Så skönt att få prata av sig om allt. Känna stödet från nån som känner mig och som förstår mig precis. Han följer med mig som stöd till prästsamtalet om begravningen i morgon också. Kanske inte ända in på mötet men finns...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | |||
12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
|||
19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 |
27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|