Mina ord och tankar

Alla inlägg den 22 september 2022

Av Neta - 22 september 2022 02:22

En fin och solig dag har vi haft här idag. Jag försökte jobba undan lite måsten på fm. Hade lite av maten kvar att fixa med, orkade inte göra allt igår. Såg att Sonja gick ut och jag skulle till affären. Så jag lurade med henne dit och fick på köpet lite hjälp med att handla. Vi gick även till kyrkogården, Sonja hade inte sett graven.

Köpte 2 ljung till mig själv och en till Elles grav. Orkade inte se den vissna rosen längre. Tänkte att vitsen att ha den kvar nu när vi inte kan gräva ner den inför vintern ju inte är nån idé.
Tog reda på den iaf och tänker att C kan gräva ner den eller sätta den i en större kruka hos sig.
Mina Ljung satte jag i en oval keramikkruka jag har på bänken utanför dörren.


Vi la några stora stenar i krukan för att få upp ljungen lite.
Jag hade hämtat paket också. Men öppnade inte det förrän jag kom hem.


2 ljuslyktor till mig och ett hjärta till graven i ett vädrrbeständigt matrial. Beställt från *Trend4you*

När vi kom hem stannade vi ute. 19 gr i solen. Jag var bara in med varorna. Kom några fler grannar och vi pratade om Linneas begravning och vilka grannar som vi trodde ville vara med på en insamling i hennes namn till *Hjärt & Lung*

Jag hade inte tänkt gå på begravningen av 2 orsaker. Dels så har jag svårt att tänka mig gå på en begravning igen, den första efter Elles men också att det är svårt för mig att manövrera rullstolen själv, man ska ju runt kistan med. Dels för att fikat är på Elles arbetsplats. Vårt församlingshem.

Men jag tänkte om nu ikväll och tänkte att om L som ju också va här mkt i våras och slängde mkt käft med tanterna kan följa med mig så kan jag gå. Verkar som Sonja skulle få gå själv annars, och hon visste inte hur hon skulle komma dit. Är ju i grannbyn.
Så jag gjorde som jag brukar till L när jag vet att han måste fundera över ett svar, jag skrev på messenger. Har inte fått svar än.
C har praktik i Enköping då så räknade bort henne helt. Men hon sa att om L inte kunde så kunde hon fråga om ledigt från praktiken den dagen. Jag vet inte jag om det är så lämpligt, det är första praktikveckan.
Hoppas på att L kan. Å nån gång måste jag ju kunna ta mig både på en begravning och till församlingshemmet igen. Lika bra att riva av det plåstret. Å har jag L med mig har jag ju en trygghet där i både honom och Sonja.

Gick in så småningom. Tog en fika och bläddrade i en tidning jag fått. Värmde lite rester av grön tortellini. Lyssnar på en ny bokserie nu som handlar om Solgård, ett gods utanför Bergen i Norge. Lite historisk också. Så varvade den och TV. Pratat med C på messenger. Så som mina kvällar oftast ser ut.

På vissa ställen i stan hade det varit lätt markfrost i natt, men inte här. Jag har alla pellisar och både dahlian och påfågelsliljorna ute fortfarande. Måste ju ha hjälp med att ställa in det.
Pellisarna står i mitt lilla garage och dom 2 stora i ett förråd med värme i. Får nog ha några pelargoner i sovrummet också. Måste isf vattnas i vinter. Men just det där att gå mkt fram o tbx har jag ju svårt för, med tunga blomkrukor i händerna är det ännu svårare. Måste ju gå med det genom lägenheten med.

Annika ska hjälpa mig sätta lite tulpaner, men måste röja bort lite förväxt nate först. Sen de rosa krokusarna varav jag tänkt sätta några på graven som ju inte går nu.
Ljuset vi tände på graven i nya lyktan i måndags vid 17-tiden lyste fortfarande vid 14 idag när Sonla och jag var där. Verkar vara lång brinntid.

Men nu är det tidig morgon igen. Måste sova några timmar. Tänker ev åka in på en matfestival i stan i morgon om det är väder för det.
Har en överfull fåtölj med tvätt som ska in i garderober och byrån med. Men får ta lite i taget. Sitta på sängen och vika det som ska vikas.

Men nu Godnatt!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9 10 11
12
13 14 15 16 17
18
19 20
21
22 23 24 25
26
27 28 29 30
<<< September 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards