Mina ord och tankar

Alla inlägg den 20 september 2022

Av Neta - 20 september 2022 23:15

Fattar inte att hon varit borta i 6 månader redan. Det är så himla ofattbart. Å det blir inte bättre, snarare tvärtom. Vi uppmärksammade det igår när vi var tre här , J vet jag inte hur han gjort. Men kul att vi hittade en lykta igår som vi gillade allihop iaf.

Gravstenen är sen p.g.a Världsläget. Sen måste den sätta sig innan vi kan göra i ordning nån rabatt. Så tidigast i vår. Tur att J vet, tror inte att vi tänkt på det annars.

Varit trött idag, gick upp strax innan L åkte i morse. Sen förberedde jag så gott det gick för städen.
Fick så plötsligt igår ont i fel axel. Både det och knät har hållt mig vaken i natt. Sen fick jag sendrag på morgonsidan också. Somnat från boken i soffan flera ggr idag.

Har en maskin att hänga och tvätt att vika in. Mat att ta reda på, handlade rätt mkt sånt igår. Köttbullar ligger redan i frysen, köttfärs, korv både frukost och falu, isterband, bacon, stekfläsk, paltbröd, pålägg, rotfrukter, bröd m.m Några västeråsgurkor till som ligger i lagen redan.
Sen hittade jag dom där goda clementinerna på bra pris med.
Ska delas i portioner som ska bli över 40 st. Hittade tyvärr ingen oxbringa hade velat haft en sån. Inget bogfläsk heller till ärtsoppa men är ju ingen panik nu, vill jag ha det får jag väl göra lite då. Har både ärtor och bruna bönor att koka märkte jag när jag städade skafferiet.
Handlade mkt innan priserna höjs ännu mer.

Lite orolig för hyreshöjningen med. Den ska ju bli stor. Elen blev ju dubblad den här månaden. Lär väl inte stoppa där. Sen ska färdtjänsten höjas.




Hämtade ut en ny pyamas med blommiga byxor, tänker dock inte sova i den utan får bli mer hänga i soffan kläder. Rensade ju ur en del lakan och köpte ett nytt set för under hundralappen. Håller väl därefter.


Såg det här på affären igår och va tvungen att gå in på hemsidan idag och läsa om det. Innehåller bl.a torkade potatisflingor. Fanns dock inget recept där. Vågar man prova tror ni?




Hade potatis att steka så blev en korv idag. Ibland får jag sug efter det. Gott med stekt ägg till också.

Men nu ska jag göra lite nytta!

Av Neta - 20 september 2022 00:33

Mr X kom tidigt på fm. Vi fikade och kollade lite i början av begravningen i England innan vi åkte in. Gick till banken och fick bra hjälp, men byråkratin slipper man inte. Trots intyg på dödsboanmälan med riktiga stämplar från dom som skulle stämpla var det ytterligare blanketter att fylla i. Vi bestämde dock att L kopierar dom blanketterna först. Vill gärna ha kopior på allt.
Jag hade ju en kopiator på min förra skrivare men den var så skrymmande så köpte en liten lazerskrivare ist. Tänkte att jag inte behövde nån kopiator längre som pensionär. Haha! Tji vad jag bedrog mig!

Vi hade betalt parkering för 1,5 timme (nä Mr X är inge appmänniska han inte) så vi gick in till restaurangen på Samariten och kollade in dagens. Falukorv, mos och senapssås. Den äckligaste senapssås jag nånsin ätit, med socker i! Jag ryser när jag tänker på den. Men moset var hemgjort och gott och korv är ju korv så med lite morötter till åt jag det och försökte undvika såsen. Kanske ska skicka mitt recept dit. Haha!

Vi väntade att C skulle ansluta i Gränby men det var lite tid kvar så vi åkte till Plantagen och kollade gravlyktor. Hittade ingen som dög och ville inte heller köpa när inte C var med. En va jättesöt med dubbla hjärtan men var väl liten.
Så vi åkte upp till Gränby! Hade lite ärenden på Clasisjön



Äntligen sitter den på mitt kylskåp. Den gamla satt vi ut mitt garage. L kollade värmen, får inte va kallare än 4+, perfekt för pelargonerna som ska bo därinne med, och tog bort en glödlampa i ytterbelysningen.
När jag slår på ström i det utvändiga uttaget jag lät sätta dit till julbelysningen har ytterlampan lyst hela tiden, dygnet runt. Rätt irriterande onödigt då det är rätt upplyst ändå.

Köpte lite batteriljus med timer till 2 lyktor jag ska ha på baksidan och ett par kronljus med samma funktion varav jag egentligen bara behöver ett till mitt hjärta i köksfönstret.


Blev ett nytt klockarmband med, ett blått till guldklockan jag fick för lång o trogen tjänst! Det gamla höll på gå av så nött var det. Dom bytte till det nya med utan extra kostnad. Bra för betalt kunde dom ta.

Mötte upp C och gick till Blomsterhallen och där stod den!


Elles gravlykta i koppar. Med råglas som jag ville ha, och fina kanter. Fick godkänt av J med.
Stenen verkar dröja pga världsläget. Så vi satte den på plats ändå. Vi hade inte hittat nåt bra timerljus så fick bli ett riktigt idag. Köpte ju en hel kartong och C har några i bilen. Rosen ska bytas mot nåt annat, jag vill köpa en flerfärgad ljung men C vill inte ha ljung alls. +

Handlade lite ( eller ganska mycket) på Kvantum men glömde snabbkaffe, måste vara Icas för det är godast. Lite kris nu!

Hem pch dom fixade med lite jag behövde hjälp med.


Fick äntligen upp den här! Den ska bli lite högre bara, men vi måste dela på den sista sektionen, nu kan jag hänga upp min fina ljuskrona där nästa år och den kommer över bordet. Kan nog göra nåt fint i den till jul med. Så glad nu!
Dom fäste den med buntband i klaffarna, gick jättebra. Fast jag kan ju inte förlänga det nu, men aldrig behövt göra det hittills heller.

Vi värmde en köpt gratäng och stekte en flinta på splsen till sen kvällsmat. C åkte hem sen, L småfixade lite inne, lekte rörmokare i mitt tvättställ där det rann ner lite dåligt.
Nu har vi lagt oss, han i soffan, och ska försöka sova!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9 10 11
12
13 14 15 16 17
18
19 20
21
22 23 24 25
26
27 28 29 30
<<< September 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards