Direktlänk till inlägg 3 maj 2021
Elle och jag satt och pratade om rabarber över en fika idag. Vi kom då på en parfait jag gjorde för länge sen med en sirap till. Vi hittade receptet där jag lagt ut det på Odla 2005. Vet att det kom ur Året Runt men kan ha varit tidigare med.
Hittade inte min bild men en liknande och bad snällt att få låna.
Testa den här, ni kommer inte att ångra er. Rosa florsocker finns inte längre men vi har för oss att den var med jordgubbssmak. Så ta bort 1 tsk florsocker och ersätt med 1 tsk bärsås m jordgubbssmak.
Rabarberparfait
150 gr rabarber
½ dl strösocker
2 äggulor
Knappt ½ dl rosa florsocker
1 tsk bärsås, jordgubb
1 ½ dl vaniljvisp
Sirap:
5 dl vatten
2 ½ dl strösocker
skalet från rabarbern
1 dr röd karamellfärg, fär finare färg.
Skala, spar skalet, och skär rabarbern i tunna skivor.
Blanda med sockret i en kastrull och låt den smälta på svag värme.
Låt kallna.
Vispa samman äggulor, florsocker och bärsås.
Vispa vaniljvispen styv.
Blanda vaniljvispen med äggblandningen och vänd till sist ner rabarbern.
Häll i en form som rymmer 1 liter och frys över natten.
Sirapen:
Blanda vatten socker och rabarberskal i en kastrull.
Koka ihop tills hälften återstår.
Stjälp upp parfaiten och ringla sirapen över.
Garnera gärna med jordgubbar.
Sirapen stelnar när den blir kall, men går att värma till flytande igen.
Gurk & Avokadosoppa 1 gurka 2 avokado 1 hönsbuljongtärning 4 dl vatten 3 msk press citron 3-4 msk olivolja Salt, sv.peppar & lite cayenne 3 msk finhackad dill 1 kn gräslök, hackat Krutonger Skala gurkan och skär den i bitar H...
Hade tänkt sova länge idag. Men så klart vaknade jag tidigt då. Om jag nu bestämmer, utan att sätta väckning i morgon att jag ska vakna tidigt då, så kanske jag får sova iaf då. Haha! Christine och Marcus var här idag. Vi fikade lite och dom kom ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 |
|||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | |||
17 | 18 |
19 | 20 |
21 | 22 |
23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 |
|||
31 | |||||||||
|