Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 28 maj 2021

Lite av varje

Av Neta - 28 maj 2021 00:11

Kom en kul bok med posten idag. Som en 5-års dagbok med en fråga varje dag. Men också lite skrivplats så jag tänker skriva in väder och vind. Kan ju va kul att se kommande år. Man fyller i årtalens sista siffror själv.
Tänker att det är en kul present med. Finns på Adlibris.


Bry er inte om mitt röriga bord Haha!


Denhär vackra kandelabern har prytt olika platser i Uppsala sen slutet av 1800-talet. Sen -99 har den stått på Stora torget. Den pryder verkligen sin plats där den står med slottsbacken och universitetsbiblioteket Carolina Rediviva långt där bakom.
Strandberghuset till vä i bild har nog stått lika länge som kandelabern funnits någon stans i stan. När jag var liten stod den på Vaksala torg och före Stora Torget stod den i 30 år på St Eriks torg nedanför Domkyrkan.
Stora torget har i alla tider varit en central plats för stans kommunikationer
Det började redan på spårvagnarnas tid och senare har det blivit busstorg med två hållplatser på varje sida.

Nu har kommunen bestämt att kandelabern ska flyttas igen. Vart har dom inte bestämt än, men dom har bestämt vad vi ska få ist.


Det här! Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta men mp har bestämt att bussarna ska bort och en väldigt smal bussgata där bussarna ska passera torget på ska byggas ist. Bussarna hållplatser flyttas ett kvarter österut så det är inte av miljöskäl för luften blir nog lika förorenad ändå.

Cykeln är en Hermes som tillverkades vid Nymans verkstäder som var en av Uppsalas största industri. Den är numera nerlagd. Jag tycker absolut att cykeln som tillverkades här i så många år förtjänar att uppmärksammas i synnerhet som Uppsala är en riktig cykelstad.
Men jag tycker inte att den ska ersätta den ståtliga kandelabern på torget. Dessutom på en annan plats på torget. Ett korkat beslut och vi är många Uppdalabor som tycker så.
Kommunen fick ge sig om en glasad utbyggnad på vårt vackra slott, jag hoppas verkligen dom får ge sig här också!

Nog om detta vansinne. Min dotter for in till stan idag och gjorde några ärenden. Hon köpte med sig mat hem, jag valde biff med bambuskott och apelsinkyckling. Hälften kvar av varje så blir mat i morgon med Haha!


Gott som attan var det med stekt ris till. Det friterade längst till hö är en friterad räka som var lite extra.

Hittade en för mig passande tröja idag med. Ska inte köpa den men stämmer precis.

Till slut måste jag visa det här.


Kolla priset Haha! Någon har offrat 2 aluminiumformar och tror dom ska få bra betalt. Vi skrattade så vi tjöt här. Sånna formar kostar bara några kronor på en loppis. Måste ju vara ett skämt!

Men nu sovdags!

 
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av Neta - Måndag 29 april 01:01

Idag var det dags. Körsbärsblommans dag i Kungsträdgården. Blev till slut bara C och jag som åkte. Hon var i Sthlm igår också Haha! Hon hämtade mig mitt på dan. Kom några stänk på vägen ner men då vi parkerat var det uppehåll och tidvis sol. Blås...

Av Neta - Lördag 27 april 21:55


Har ni nån sån pryl som ni använder mycket och känner att ni inte kan vara utan? Jag tror iofs att vi alla har flera sånna. Jag har den här. Den är inte så stor, du kan riva saker direkt på tallriken med den. Min står ofta kvar på köksbordet....

Av Neta - Lördag 27 april 16:24

Både igår och idag har det småsnöat och inte varit mer än högst 5 gr. Inte varit så sugen på att gå ut. Skulle ju köpt potatisbullar för att prova det där i våffeljärnet men hittade 2 bakpotatisar som börjat bli lite skrynkliga. Rev en sån med en 1/2...

Av Neta - Fredag 26 april 00:43

Idag startade den med ett så smart recept. Du kör färdiga potatisbullar i våffeljärnet. Blir frasiga och platta som rårakor. Funderar på om jag ska göra sånna som fredagsmys i morgon. Kom på att jag har allt till en Skagen också. Räkor, dill, rödlök,...

Av Neta - Onsdag 24 april 23:58


2 små barn mördade och en politisk attack där människor skadats svårt. Jag minns när det nästan blev tidningsrubriker om nån slagits med nåt annat än knytnävarna. Jag har väl också blivit extra känslig mot sånt här efter att vi mist Elle. Önskar ja...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards