Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 3 januari 2024

Undrar hur dom tänker

Av Neta - Onsdag 3 jan 22:22

Jag har ju ett permobilgarage. I den är det 5- 6 gr varmt så här års och där har jag också laddningsstationen till min permobilscooter. Den är kopplad till min egen el. Den ska ju alltid förvaras med laddning på och inte kallare än ca 5 plus. Förutom gången in till min ytterdörr är det en yta på ca 80 x 100 cm i utrymme framför garageporten som inte skottas av Uppsalahem. Typ 2-3 skyfflar.

Ist för att ta bort snön även där plogar dom bara rakt in, då bildas ju även en vall framför garageingången. Om det växlar mellan tö och minus fryser ju den. Jag köpte en egen skyffel som hänger mitt emot min ytterdörr. Kan ju inte skotta själv då det är svårt med kryckor och skyffel samtidigt. Köpte den för att underlätta för gårdskarln. Men dom skottar ändå inte.
Det är ju inte så stora hjul på scootern men det behövs heller inte mkt snö för att jag ska fastna, halkrisken finns ju också. Över en vall är det svårt för mig att ta sig över.

Som det är nu med den här mängden snö kommer jag inte ut med scootern. Har ju rullstol men kan inte dra mig själv pga av axelskada som är kronisk.
Kan inte ens ta upp soporna för har en uppförsbacke dit. Måste alltså åka scooter upp. Jag kommer inte heller till affären eller till Elles grav.

Jag tycker det är så småaktigt att inte skotta där den lilla biten. Det låser ju också mig till lägenheten och eftersom jag inte anser att jag behöver hemtjänst än är det ett himla pysslande för att kunna kasta sopor, handla och få lite frisk luft nu. Barnen har båda ca 4 mil hit, dom bor båda i eller nära Enköpings kommun, träffar min ledsagare 2 ggr i månaden men i hennes uppgifter ingår varken snöskottning eller handling.

Som tur är kommer både barna och Xet hit på sönd, så då kan jag få hjälp med handling och skottning. Xet stannar nån dag extra. Men sen då? Kan ju vara snö 2-3 månader till. Hur tänker Uppsalahem? Har så klart påtalat det, gjorde det förra vintern och vintern före det också. Hjälpte föga då skottade man bara nån gång. Hänt att jag fått säga återbud till läkarbesök för att jag inte fått ut scootern.

Det värsta är att det är så här för flera i min situation, på en ort i Sverige tog dom bort garaget för en person och hon fick ta in scootern på vintern. Det medför att golven kan bli förstörda och enligt tillverkaren finns en viss brandrisk med elfordon så den ska inte förvaras i lägenheten. Därav har vi fått våra garage som bostadsanpassning. Vilket nya ägare nu tydligen inte får. Så märkligt!
Så behandlas man som rörelsehindrad idag.



 
 
Ingen bild

Anne

Torsdag 4 jan 09:58

Vad jobbigt det verkar vara med snön och så. Ibland blir man utsatt. Om jag bodde närmare dig skulle jag hjälpa dig att skotta. Hoppas du får en ok dag idag iallafall. Kram

Neta

Torsdag 4 jan 23:45

Tack! Får hjälp på sönd

 
Ingen bild

Henriette från DBD

Torsdag 4 jan 11:30

Stackars Neta! Min granne får hjälp med både handling och skottning, även städning, av hemtjänsten. Kanske något att kolla upp om man inte kan klarar sig själv utan?
Kram, Henriette från DBD

Neta

Torsdag 4 jan 23:47

Jag behöver ingen hemtjänst om jag kan använda min permobil. Hemtjänst är även väldigt dyrt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Måndag 29 april 01:01

Idag var det dags. Körsbärsblommans dag i Kungsträdgården. Blev till slut bara C och jag som åkte. Hon var i Sthlm igår också Haha! Hon hämtade mig mitt på dan. Kom några stänk på vägen ner men då vi parkerat var det uppehåll och tidvis sol. Blås...

Av Neta - Lördag 27 april 21:55


Har ni nån sån pryl som ni använder mycket och känner att ni inte kan vara utan? Jag tror iofs att vi alla har flera sånna. Jag har den här. Den är inte så stor, du kan riva saker direkt på tallriken med den. Min står ofta kvar på köksbordet....

Av Neta - Lördag 27 april 16:24

Både igår och idag har det småsnöat och inte varit mer än högst 5 gr. Inte varit så sugen på att gå ut. Skulle ju köpt potatisbullar för att prova det där i våffeljärnet men hittade 2 bakpotatisar som börjat bli lite skrynkliga. Rev en sån med en 1/2...

Av Neta - Fredag 26 april 00:43

Idag startade den med ett så smart recept. Du kör färdiga potatisbullar i våffeljärnet. Blir frasiga och platta som rårakor. Funderar på om jag ska göra sånna som fredagsmys i morgon. Kom på att jag har allt till en Skagen också. Räkor, dill, rödlök,...

Av Neta - Onsdag 24 april 23:58


2 små barn mördade och en politisk attack där människor skadats svårt. Jag minns när det nästan blev tidningsrubriker om nån slagits med nåt annat än knytnävarna. Jag har väl också blivit extra känslig mot sånt här efter att vi mist Elle. Önskar ja...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8
9 10 11 12
13
14
15 16 17
18
19 20 21
22
23 24 25
26
27 28
29 30 31
<<< Januari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards