Mina ord och tankar

Alla inlägg den 14 januari 2024

Av Neta - Söndag 14 jan 22:05

Utan Elles födelsedag att fira. Det är då vi haft julgransplundring. Alltid med nån kul och spännande mat. Vi åt t.ex sushi första gången på en sån plundring. Vi fortsatte med det även sen hon flyttat hemifrån. Saknar hennes kreativa matlagning.
I år blev den extra konstig eftersom jag inte orkade åka till graven. Jag var iofs där med Leif i fredags.

Det är tur att vi iaf har en födelsedag att fira nästa månad. Föremålet för den var här idag och hjälpte mig med det sista inomhus och bytte köksgardiner. Nu är det bara en stjärna ute kvar men den är släckt iaf. Träden på baksidan brukar jag ha kvar tills det blir vår.

När C kom idag hade hon med sig ett gäng matlådor eftersom jag inte är 100 och hade väl gnällt lite över att jag inte iddes laga mat idag. Hon är himla duktig på mat hon också. Åt en av lådorna idag, kycklinggryta och ris. I morgon blir det lax.



Apropå kul recept hittade jag det här idag. Cilantro är alltså koriander. Tänker att man kan använda malen eftersom jag inte gillar färsk. Tror inte att en doft av cayenne sitter i vägen där heller ser nästan ut som det på, men river nog en färsk vitlöksklyfta. Ser det inte ut som dom har nån sked fraiche i också? Nåt till påsk kanske.

Nu har vi några oxveckor framför oss innan den riktiga vårsolen kommer men vi är iaf på rätt sida nu. Googlade just på oxveckor och hitade det här på Svt nyheters sida.



Precis innan pensionen jobbade ju jag på förvaltningen ett tag. Där tog vi 30 min fm-rast innan besöken och det oftast ute med kaffekoppen. Tror det är något att sträva efter faktiskt. Minns iaf inte att jag hade så mkt sömnproblem då och ute kan ju även vara på en balkong. Sen om det blir kortare än 30 min spelar nog inte så stor roll. Huvudsaken är att man går ut.

Nu ska jag plocka lite. Sen är det väl dags för sängen.

Av Neta - Söndag 14 jan 00:00

Men den står kvar för jag fixar inte att ta isär den själv.

Verkar som min ryggvärk trots allt är en uvi, fast jag inte tyckte det. Känt mig lite febrig och i morse kände jag mig förkyld. Vilket som gör febern är svårt att säga. Druckit citronvatten hela dan så blir väl en sån natt med varannantimmeskissning i natt.


I morgon sönd så fyller den här tjejen 37 år, eller skulle gjort iaf. Svårt att fatta att hon varit borta i snart 2 år. C kommer och vi ska väl till graven. L tänder väl ljus i Flen och J på jobbet.




Dom här ostringarna köpte jag på Lidl igår. Var en smakrik, men inte stark tomatdip med. Den var rätt söt så jag skedade i ett par msk gräddfil och kryddade upp den med sv.peppar och salt. Så goda och lagom för 2 att sitta och mumsa på. 30kr för 8 st.
Köpte bara en igår men hoppas dom kommer att fortsätta ha dom, då ska jag ha ett lager i frysen. Gjorde dom i airfryern. 7-8 min på 200.


Blev lite kvar av den dipen så gjorde en räkröra där jag tog med det. Tillsatte dill och gräddfil och kryddade med salt och sv.peppar igen. Åt till torskpanetter, potatis och tomater. Blev lite kvar här med så blir kanske en äggmacka till frunch i morgon med räkröra.

Varit en lugn dag annars, vilat mycket och lyssnat på böcker och pillat lite med allt möjligt. Tittade på Stjärnorna tyckte Mark sa nåt så bra om sin separation från Jonas. Just det att man ska vara glad och stolt över att man haft ett förhållande i 36 år ist för att tycka det är tråkigt att det inte gick. Jag kan ju skriva under på det, att vi trots ett svårt sjukt barn med allt va det följde med trots allt orkade så länge som vi gjorde.
Å att vi idag har den relation vi har är jag jäkligt stolt och lika glad över. Jag har ju svårt för tänka mig att inleda nåt nytt, då blir ju det extra viktigt. Han blir fortf min trygghet och vill ju vara det verkar det som. Jag fick ju ett ja till att vi ska fortsätta vara en familj också. Om än inte som förr.
Frågade också rent ut var han vill bli begravd, och även han vill ju ligga här hos Elle. Så vi tre kommer ju att ligga i samma grav sen trots att vi är skilda. Det är ju också lite häftigt på nåt vis. Synd bara att vi inte kom på det innan vi köpte hennes sten, nu blir det en liten liggande sten för honom och mig.

Nu ska jag ta en febernedsättande och krypa i säng. Hoppas jag är bättre i morgon. Annars blir det närakuten.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8
9 10 11 12
13
14
15 16 17
18
19 20 21
22
23 24 25
26
27 28
29 30 31
<<< Januari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards