Mina ord och tankar

Alla inlägg den 24 januari 2024

Av Neta - Onsdag 24 jan 17:24


Det mest betydelsefulla ordet i världen är ?tillsammans?. Det finns inget viktigare än det ordet. Vi måste omfamna mångfalden och samhällets rikedom och inkludera allt, där varje individs lika värde har betydelse. Det är vår gemensamma uppgift, inte bara i Sverige, utan även globalt, säger Jan Eliasson.

Tänkte när jag hörde det här igår hur rätt det var. Från det lilla sammanhanget till det stora är er viktiga ordet så rätt. Men för oss som nästan alltid är ensamma kan det också kännas som ett hån.

Av Neta - Onsdag 24 jan 01:00

Låg länge idag det enda som kan få min axelmuskel varm och lite mjuk är under täcket. Nattlinnet hjälper nog till med. Måste köpa ett till med lång ärm. Dom med kort ärm dras liksom bort från axeln. J skickade en bild på nån axelvärmare till mig och den skulle nog täcka den onda och stela muskeln men inte själva axeln. Vet inte om den skulle funka. Kostade några 100-lappar med.

Hungern drev upp mig till slut då hade jag legat där och lyssnat på halva av en ny bok med fler delar. Om en adelsfamilj Winther i Trondheim. Dock ingen redare den här gången. Har försökt läsa i en riktig bok men nej det är för tidigt. Går inte än!

Åt en slags frunch, omelett med skinka och tomat. Ostmacka, te och en apelsin.
Tog direkt en kaffe på, kanhända att det blev ett chokladkex också. Löste lite i korsordstidningen medans jag hade boken på. Tog sen med telefonen till köket och skulle göra nytt Bregott. Tänkte ta fram burkar bara, tänkte ta TW burkar och började plocka med dom. Slutade med att jag rensade ut de små glassburkarna och andra jag sparat och la do i plaståtervinningen. Sorterade in TW burkarna




Tror dock jag ska skifta hylla på de fyrkantiga. Tänkte jag ska ha dom jag använder mest överst men får nog tänka om. Tror det ligger en del burkar innerst längst ner också för fick lite lock över och jag vet att jag har burkar till alla. Nåt ju inte in nederst.
Märktes att jag inte har så mkt färdigt i frysen nu, blev många burkar. Ska göra lite köttfärssås och stroganoff.

Gjorde Bregott, fyllde tre burkar, tog 4-kantiga nu. Känns som det blev lite mer än det brukade. Blir nästan kilot på 500 g smör och 4 dl rapsolja, 1 tsk flingsalt i det med. Så länge man kan köpa smör på x-pris lönar det sig också. Tar ju högst 5 min. Funkar urbra med elvisp med stativ. Vispade lite längre med. Tog ur den röda elvispen. Vet inte riktigt vad jag ska göra med den. Man behöver väl knappast två. Tog ur vevvispen också. Jag fixade ju inte riktigt den.

Men skåpet är städat och burkarna sorterade. La upp trattarna där jag har måtten. Dom har en förmåga att försvinna inåt i skåpet. Nu kan dom inte det. Ska göra en rensning av redskap tror jag. Man kanske inte behöver 5 slickepottar. Haha!

Värmde en av matlådorna jag fick av C. Köttfärs, sås o ris. Hittade en mango och ananassås i kylen som jag duttande på lite av. Blev jättegott!

Kaffe på maten, bok och korsord. En värktablett fick jag lov att ta med.
Tv med Bryggan där min gamla dagispappa Jan Eliasson var med. Dom bodde i Ekeby när jag jobbade på Voksenåsen. Flyttade till USA sen en sväng. Söt dotter hade dom och ett par till som var äldre.

Pratade med mamma. Hon ska till sjh i morgon o va lite nervös. Syrran åker med. Jag åker dit nån dag sen.

Sitter i sängen och skriver det här men känner att det börjar bli sömnigt.
Behöver upp och posta ett brev o köpa riven ost så jag kan göra pizzabullar. Köpte 2 pizzakit för 5 kr styck. Är så bra att ha sånna i frysen. Dom där värkdsgarna när man inte fixar laga mat. Hoppas jag kan åka upp i morgon. Va lite billiga bra saker på affären med.

Känns lurigt i kroppen nu med. Som om det blir oväder. Hoppas inte!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8
9 10 11 12
13
14
15 16 17
18
19 20 21
22
23 24 25
26
27 28
29 30 31
<<< Januari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards