Mina ord och tankar

Alla inlägg den 23 januari 2024

Av Neta - Tisdag 23 jan 00:23

Det är Uppsala kommun bra på, jag har ju redan skrivit om de konstiga reglerna för riksfärdtjänst.
Jag har ju en ledsagare som jag gör saker med 2 ggr i månaden. Hade det före skilsmässan också, då för att lasta av familjen.

Fick det igen när jag flyttade hit och det blev ju Annika, som visade sig vara en f.d *Granne* från där vi bodde förr. Vi är i samma ålder och tycker väl om att göra ungefär samma saker.

Vi hade som jag haft innan 5 timmar 2 ggr i månaden. Skillnaden från förr var ju att då hade vi vår bil, nu var vi hänvisade till färdtjänstens specialfordon. Ofta var det samåkning så resorna tog mycket av umgängestiden. Därför sökte jag 4 timmars tillägg per månad och fick det utan vidare.

Tills nu då dom är borta i nån slags besparing.

Tar ca 45 min in, dom får ju bara köra 80, är det samåkning kan det ta mkt längre tid och det vet vi aldrig förns bilen kommer. Man kan begära att få åka själv men då kostar det dubbelt, 320 kr ist för 160 in och hem.

Vi äter ju alltid lunch när vi ses sen gör vi som regel nåt kul med. Sommartid utomhus t.ex i stadsparken, ut till nåt friluftsområde eller Botan. Vintertid åker vi mkt till GC, där finns ju både affärer, loppis, bio och annat kul som flera restauranger. Museer står också på listan.

Jag blir så förbannad på missunnsamheten. Som rörelsehindrad ska jag inte behöva vara så himla begränsad. Alla vänner vi haft L och jag är ju borta. Sitter man i rullstol eller i en permobil så är det för besvärligt att umgås tydligen. Därför är ju dom här timmarna viktiga för mig. Sen har jag ju bara min familj och ungarna jobbar ju, L som jag ju också räknar dit och som blivit en viktig vän bor 14 mil bort.
Jag har inget som helst *skyddsnät* här där jag bor. Åldrig mamma och en handikappad syster i stan 2 mil bort. Till ungarna är det ca 4 mil. Dom bor ju ganska nära varann. J jobbar runt ikring där han bor på flera kyrkor och C jobbar i Enköping.

Varför kan dom inte underlätta mitt liv ist för att begränsa det? Att behöva betala dyra pengar för läkarintyg och sen iaf inte få bifall, vågar man chansa? Jag tänker fortfarande.
Reglerna är samma över hela landet sägs det men det stämmer inte heller.

Jag blir på ren svenska så jävla trött.





Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8
9 10 11 12
13
14
15 16 17
18
19 20 21
22
23 24 25
26
27 28
29 30 31
<<< Januari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards