Mina ord och tankar

Alla inlägg den 15 januari 2024

Av Neta - Måndag 15 jan 23:53

Nu har det varit några få grader runt nollan i flera dar. I morgon ska det bli -15, på onsd bara ett par minus, på torsd -7 och sen på fred och i helgen bra mkt kallare igen. Så hattigt väder. Just nu har vi -12 här och det har snöat ikväll.

Hade en läkartid i morgon redan kl 9 på Vc inne i stan. Då ska det vara -16 gr. Sen nysnö som dom förmodligen plogar då. Annika hade sagt att hon kunde köra men det är iaf en bit att gå från parkeringen och det så kallt. Tänk om bilen strular i den låga tempen.
Jag chansade och frågade om jag kunde få en telefontid med läkaren ist, proverna tog jag ju i fredags. Min uvi ser han ju i journalen att den är återkommande. Jag ska be om ett intyg för riksfärdtjänst till L. Be honom förnya dom läkemedel jag har. Inget jätteallvarligt.
Jodå jag får ett samtal i morgon. Då vi går igenom proverna och fixar ovanstående. Sköterskan förstod att jag inte ville ut i kylan. Hon hade väl sett i journalen om mina ledproblem också.
Så nu ses Annika och jag på to ist. -7 är jag inte ute i heller så det blir GC och förmodligen lunch på Fågelsången. Nån som hänger på?





Såg det här på Fb idag, som en triffel fast med semlebulle, vaniljkräm eller grädde med riven mandelmassa, lite mer grädde och ett lock och pudrat florsocker. Dom kallar det vitrinsemla, bara för den blir i glas. Tycker det är vansinnigt kul.

Vitrinsemla

1) Smula ner semmelbullar i botten på glaset. Tänk att det ska vara lätt att äta med sked

2) Häll sedan vaniljsås/vaniljkräm över semmelsmulet. Spritsa också ut grädde på allt. Vill du använda mandelmassa så kan du ha det istället för vaniljkräm. Blanda det med en skvätt grädde så det blir lite lösare i konsistens.

3) Toppa med ett lock och massor med florsocker.

Ska absolut testas, enklare kan det ju inte bli. Kommer att ha mandelmassa i kylen färdig att riva grovt och köpa en ny sprutgrädde. Små semlebullar hade jag i frysen i fjol och ska göra eller köpa det i år också. Står redan på listan.

Inte gjort mkt mer än det löpande idag.





Åt lax jag fått av C men gjorde ny potatis till. Sista räkröran och lite rödkålsallad. Men nu är det nog sängdags..

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8
9 10 11 12
13
14
15 16 17
18
19 20 21
22
23 24 25
26
27 28
29 30 31
<<< Januari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards