Mina ord och tankar

Alla inlägg den 3 januari 2024

Av Neta - Onsdag 3 jan 22:22

Jag har ju ett permobilgarage. I den är det 5- 6 gr varmt så här års och där har jag också laddningsstationen till min permobilscooter. Den är kopplad till min egen el. Den ska ju alltid förvaras med laddning på och inte kallare än ca 5 plus. Förutom gången in till min ytterdörr är det en yta på ca 80 x 100 cm i utrymme framför garageporten som inte skottas av Uppsalahem. Typ 2-3 skyfflar.

Ist för att ta bort snön även där plogar dom bara rakt in, då bildas ju även en vall framför garageingången. Om det växlar mellan tö och minus fryser ju den. Jag köpte en egen skyffel som hänger mitt emot min ytterdörr. Kan ju inte skotta själv då det är svårt med kryckor och skyffel samtidigt. Köpte den för att underlätta för gårdskarln. Men dom skottar ändå inte.
Det är ju inte så stora hjul på scootern men det behövs heller inte mkt snö för att jag ska fastna, halkrisken finns ju också. Över en vall är det svårt för mig att ta sig över.

Som det är nu med den här mängden snö kommer jag inte ut med scootern. Har ju rullstol men kan inte dra mig själv pga av axelskada som är kronisk.
Kan inte ens ta upp soporna för har en uppförsbacke dit. Måste alltså åka scooter upp. Jag kommer inte heller till affären eller till Elles grav.

Jag tycker det är så småaktigt att inte skotta där den lilla biten. Det låser ju också mig till lägenheten och eftersom jag inte anser att jag behöver hemtjänst än är det ett himla pysslande för att kunna kasta sopor, handla och få lite frisk luft nu. Barnen har båda ca 4 mil hit, dom bor båda i eller nära Enköpings kommun, träffar min ledsagare 2 ggr i månaden men i hennes uppgifter ingår varken snöskottning eller handling.

Som tur är kommer både barna och Xet hit på sönd, så då kan jag få hjälp med handling och skottning. Xet stannar nån dag extra. Men sen då? Kan ju vara snö 2-3 månader till. Hur tänker Uppsalahem? Har så klart påtalat det, gjorde det förra vintern och vintern före det också. Hjälpte föga då skottade man bara nån gång. Hänt att jag fått säga återbud till läkarbesök för att jag inte fått ut scootern.

Det värsta är att det är så här för flera i min situation, på en ort i Sverige tog dom bort garaget för en person och hon fick ta in scootern på vintern. Det medför att golven kan bli förstörda och enligt tillverkaren finns en viss brandrisk med elfordon så den ska inte förvaras i lägenheten. Därav har vi fått våra garage som bostadsanpassning. Vilket nya ägare nu tydligen inte får. Så märkligt!
Så behandlas man som rörelsehindrad idag.



Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8
9 10 11 12
13
14
15 16 17
18
19 20 21
22
23 24 25
26
27 28
29 30 31
<<< Januari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards