Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 1 maj 2023

Sista april

Av Neta - 1 maj 2023 17:52

En solig sista april med iskalla vindar fick vi.

Mr X kom på morgonen. Vi kollade nån timme på Forsränningen på paddan innan vi åkte in till stan och parkerade hos mamma. Det går inte att hitta en vettig parkering i stan den här dagen. Färdtjänst med honom med kostar dubbelt så mkt.
Å mamma bor rätt centralt. Hon hade gäster på sillunch så vi parkerade, vinkade och gick.
Vi hade med oss fika, jordgubbar och bubbel men beslöt oss för att äta nån enkel lunch när vi kom ner till centrum. Den blev väldigt enkel. Haha!


Jag blev mätt och det var godare än det såg ut. Korven var t.ex kokt med kryddor. Mr X tog en enkel hamburgare.

Är det överlag så att mosportionerna har minskat i det här landet? På Ikea får man typ en glasskopa mos till 12 köttbullar. Å nu det här!
Kan vi göra en undersökning om det här? Haha! Köp en korv m mos där du bor och uppskatta portionsstrl? Jag uppskattar gårdagens till drygt 1 dl då *bollarna* var väldigt små!
Om du inte tycker om mos eller av andra orsaker inte äter det eller korv, så svara inte!

Vi köpte det här på centralens grillkiosk, kan den heta Diligensen??? Osäker på det.

Sen gick vi ner mitt i smeten. Å herregud va folk! Va ju precis när Forsränningen var över. Ni kan se ett bildspel från den på unt.se, svt.se/uppsala och Tv 4 uppsalasida. Sök på Forsranningen.
Min favorit var Fest i Val, som var precis det.
Fest i en rosa val, otroligt fint målat ansikte. Hittar tråkigt nog ingen bild.

Marknadsstånd och foodtrucks överallt. Träffade en person vi kände utöver Christine och Marcus, och det är skickligt en sån dag då alla är ute. Det var min gamle granne och musikant Janne Lövas. Tycker jag träffar han lite då och då faktiskt.

Vi gick sen upp till lilla parken mellan domkyrkan och Sthlms nation. Där finns många bänkar, gräsytor och det viktigaste en sån här dag. Toaletter! (Mobila)

Tog en kaffe och njöt i solen men hade en obekväm isande kall sidvind. C kom och hjälpte Mr X att dra upp mig upp dit vi ville kolla på mösspåtagningen. Han börjar ju bli till åren, fyller 80 i höst, orkar inte så mkt längre som handlar om att använda mer muskler än man använder till dans. Haha! Kan bero på att jag är tung med. Tur att C är stark.








Här hamnade vi


Å det här gjorde inte ont.


Finns en film från mösspåtagningen på mina sidor.


Så här ser det ut från balkongen på Carolina Rediviva. Vi finns där lite till vänster. Haha! Lånade bilden.


Titta framåt här. Efter mösspåtagningen är det dans på gator och torg, vid nationerna, ja var man vill faktiskt. Haha! Vi vek av till hö här, genade över Stadsparken och hade lite kiss o kaffe med glasspaus där. Innan vi gick till bilen.


Mammas julhyacinter hamnar här.
Vi pratde en stund med henne innan vi, helt slut, åkte och handlade lite.


Avslutade firandet med en köttbit, rotfruktsgratäng, bea, sparris och sallad. Ett glas vin till eller var det två? Haha!


Delade en bakelse till kaffet på maten. Den andra delade vi på idag.


Sillfrunch,och lite fix här innanhan åkte. Kom just hem till sig.

En trevllig men kall, fast i sol Valborg. Idag småregnar det.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Torsdag 16 maj 20:17

Kan ju varna för han som står och säljer vid svandammen i Uppsala. Jag tänkte swisha de 35kr jag handlat för men blev ombedd att betala med kort. Det är draget 80kr såg jag idag från Bärprinsen (utan prickar). Min kompis köpte jordgubbar för...

Av Neta - Onsdag 15 maj 22:46

Då tog jag min B-vitaminspruta idag och jag känner redan kl 22 att jag är piggare. Det där med B-vitaminbrist är ju en hel vetenskap. Tar ju dom eftersom jag är överviktsopererad, GBP en op som inte hjälpte mig ett dugg. Gick ner mer under året jag...

Av Neta - Tisdag 14 maj 22:47

Rätt nere nu. Är väl den stora vårdeppen. Ska det vara så omöjligt att bara få må bra, vara glad och slippa fundera över saker som blir typ *konstiga* Kanske är jag något bättre i fötterna, vi får väl se, men jag törs inte ta ut nåt i förskott. F...

Av Neta - Tisdag 14 maj 19:08


Kall avocadosoppa 1 lit vatten + fond eller kycklingbulj.tärn 2-3 mogna avocado beroende på strl 1 kn salladslök, finskuren 1 brk creme fraiche 1 msk torkad dill Salt & sv.peppar En doft cayenne om så önskas 100 g fetaost Servera med...

Av Neta - Måndag 13 maj 16:11

Gurk & Avokadosoppa 1 gurka 2 avokado 1 hönsbuljongtärning 4 dl vatten 3 msk press citron 3-4 msk olivolja Salt, sv.peppar & lite cayenne 3 msk finhackad dill 1 kn gräslök, hackat Krutonger Skala gurkan och skär den i bitar H...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Maj 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards