Mina ord och tankar

Alla inlägg under maj 2021

Av Neta - 25 maj 2021 00:49

Vad har jag gjort idag då? Tvättat! Är ni förvånade? Haha! Ett gäng toppar blev det idag.

Betalt räkningar så det är ju skönt att ha gjort. Är inte så många, har det mesta på autogiro.

Räknat ut lite grejer till C, bl.a hur mkt det kostar att åka till hennes jobb, till pojkvännen och så.
Kollat upp hur mkt konsumentverket tycker vi ska äta för i månaden. Eller det är väl alla hushållskostnader. Jag skulle ha 2400 tror jag det var, men så mkt tror jag inte jag gör av med. Lärde mig ju verkligen att leva billigt första året som skild. Men jag har aldrig haft nåt överskott precis så jag har blivit en snål en Haha!

När vi bodde i huset skrev jag minutiöst upp allt jag lade i pengar på hushållet under ett år. Det var ganska nyttigt att verkligen se vart pengarna gick och vad det kostade, blir ju lite olika eftersom vissa månader är det jul, midsommar eller nåt annat som gör att man handlar lite extra. Jag tror man automatiskt slår på bromsen när man gör så där också. Köper inga ostron direkt. Haha jag har aldrig ätit ostron.
Tipsade C om att göra det under en månad, och att verkligen skriva upp allt. Även hamburgaren från donken.
Jag kanske också skulle göra det igen. Iaf under en månad.

Min frys har stått med dörren på glänt i 7 timmar idag, handlar om mm. Det är inte första gången heller. Man måste trycka till den dörren ordentligt, jag brukar trycka till på den så fort jag går förbi men idag har jag inte gått där mellan 16.30 och 23.30 Så typiskt att man inte stänger ordentligt då. Kände det i golvet när jag gick där sen, det var iskallt. Orkade inte kolla hur det gått heller, får bli morgondagens suprise.


Var lat och plockade inte upp det här från Delitea direkt heller. Dom har ju varken kyl eller frysvaror men då hade jag ju iaf gått förbi. Brukar ju beställa sånt som är tungt eftersom dom har hemkörning och vissa konserver har jag alltid hemma till dom där dagarna då jag har uront. Färdig stuvning t.ex lite grövre formbröd finns alltid i frysen så då överlever man den dagen med. Eller så gör man en plocktallrik. Vidsa fruktkonserver finns också alltid hemma. Man lär sig hur man kan göra när man inte har nån gubbe att köra med längre. Haha!

Nu ska jag iaf sova, fullmåne är det visst också!

Av Neta - 24 maj 2021 00:18

Tack för de kommentarer jag fått på pm både för en trött bild på twitter och min presentation i förra inlägget.
Ja vi har gått igenom mkt, när jag nu tänker tbx på den tiden så fattar jag inte hur vi orkade, hur vi kunde stå på benen. Men man tar en dag, ibland bara en timme i taget när det är som värst. Visst var det synd på förhållandet men vi mår bra idag hela familjen. Och vi finns ju kvar för våra barn båda två. Vi gör till och med saker tillsammans alla 4 ibland vilket alla mår bra av.
Å nej vi kommer inte att lappa ihop förhållandet igen hur goda vänner vi än är och blir. Han fixade inte riktigt att jag blev handikappad. Lite för ego för att leva med mig med allt vad det innebär. Det är bäst som det är nu. Vi kan inte ses för ofta Haha!

Vaknade rätt tidigt i morse med huvudvärk, irritation i halsen och så ini döden trött. Upp på toa och funderade på att duscha, kan inte göra det varje dag pga torr hud. Tröttheten tog dock över och jag la mig igen, somnade om, länge! Men vaknade utan huvudvärk och halsirritation. Det senare berodde nog på att jag snarkat. Blir också väldigt torr i munnen på nätterna. Torr är man förresten överallt i min ålder Haha!

Fick en liten chock när jag såg att kl faktiskt var mitt på dan, C ringde och skulle komma med räkor jag beställt från Lidl. Hon hade varit i 08 igår och tog den här vägen hem, hade handlat i stan. Gjorde en omelett eftersom jag sovit så länge men måste ju väcka kroppen med te också annars funkar jag inte, starkt Earl grey i stor kopp med en 1/2 tsk honung. Sen kan jag pimpla hur mkt kaffe som helst men det där måste i först.
Elle skulle åka till affären och kom också in, så rätt var det var satt vi runt köksbordet både töserna och jag. Dom ville inte ha nån mat men jag fick ju frunchsällskap, så mysig start på dagen. E kom dessutom tillbaka eftersom hon handlat åt mig också. Stannade sen hela em och vi åt kycklingfilé med potatisgratäng och sallad ihop.


Lite torr kyckling hon köpte färdiggrillad på affären men med gratängen gick det bra.


Här är den trötta bilden jag la ut på twitter.

När E gått småfixade jag lite sen slog jag på filmen G på TV4 film. Kul att se och jag kände igen mig lite från tonåren på 60-talet. Inte så att jag höll på med hasch, jag har aldrig ens rökt men det fanns ju runt om och innan man fattade hur farligt det var kunde man tycka att vissa av dom killarna var lite spännande. Det stannade dock vid det. Tyvärr är det ju inte många av dom som hängde på Nybron då och nyttjade det där som lever idag. Men popgalorna, första kärleken och en sån sak som kläder och smycken väcker ju minnen. Har fått lite kontakt på Fb från en del folk från den tiden som hängde där men som jag var mest iakttagare. Kul men efter ett helt liv så här har man inte jättemycket gemensamt.

Efter den filmen kom Segelsällskapsresan så den kanalen fick vara på. Vilken legend han ändå är Lasse Åberg, både som filmmakare och skådis. Jag kan se dom där filmerna om och om igen utan att ledsna.
Delade nästa veckas mediciner under filmen och småplockade lite i pauserna. Nu har det helt plötsligt blivit måndag, ny vecka. Rätt oskriven än så länge några småsaker planerade bara och en scooterpromenad med arbetsterapeuten. För att kolla min laddning. Haft den sen 2013 så börjar bli lite småfel på den.

Men nu ska jag gå och krama kudden i brist på annat.

Av Neta - 23 maj 2021 21:20

Fick ett meddelande på twitter med önskan om att jag skulle skriva en presentation. Ok!

Heter alltså Neta, är snart 70 år (i okt) pensionär och rullstolsbunden sen 10 år, frånskild sen 2018 från Leif efter 34 år. Vi är fortf goda vänner som ni märkt. Jag kan gå kortare sträckor med kryckor och går inomhus. Stöder mig på möblerna. 

Vi har tillsammans två tjejer, Elle 34 år som jag bor granne med sen ett år tillbaka sen jag flyttade hem igen från Tierp. E hade en hjärntumör som barn och har seneffekter efter den som hjärntrötthet t.ex ett 10-tal andra diagnoser också. Hon jobbar 1 dag i veckan med att hjälpa till med lite kökstjänst i församlingshemmet här. Hon gör det även ideellt ibland efter gudstjänster m.m

Christine 28 år bor kvar i Tierp, vi bodde inte direkt grannar där men nära varandra. Hon jobbar dels som barnpedagog i Tierp och Söderfors församling, håller till i kyrkbyn. Dels på systemet i Skutskär. Kontraster så det förslår Haha!

Jag har sen tidigare också Johnny 46 år, han är gift med Matilda som är frisör. J jobbar också inom kyrkan som vaktmästare tror jag det heter. Han är också fixare i idrottsföreningen där han bor och hustomte på deras idrottsplats. Han har 2 barn Emilia 22 och Rasmus 17.

Jag har tidigare jobbat inom äldreomsorg och barnomsorg. De sista åren innan förtidspension som vikarieförmedlare till mina tidigare kollegor i barnomsorgen. Jag intervjuade och skrev in nya vikarier sen hade vi ett datasystem som jag skötte tillsammans med två kollegor där vi fördelade jobben.

Drev matbloggen netaave.bloggplatsen.se under många år. Den finns kvar men jag lägger inte ut något där längre. De sista åren la jag mest ut veckomatsedlar. Men finns en bra sökfunktion i bloggen om ni letar ett recept. Där finns allt från mat o bak, sylt o saft. Även vego så klart!

I den här bloggen skriver jag om min vardag. Inte jättespännande därför är jag lite förvånad över att jag har så många läsare. Jag tjänar inga pengar på min blogg. Har pga en del troll stängt kommentarer helt men lägger ut länken på min Fb och på twitter när jag skriver, vilket jag gör nästan varje dag. Jag är dock noga med vilka som får följa både på twitter, Fb och min insta är privat godkänner bara dom jag får en bra magkänsla för.

I min familj har vi ett stort gemensamt intresse för dans, har själv dansat sen jag var barn. Började med folkdans sen gick det över till styrdans. J började när han var 11 och C när hon var 7. J träffade sin fru gm dansen och Leif och jag träffades också på dans. J och C har tävlat i bugg.

Leif dansar fortf, jag åker gärna ut och lyssnar. Vi har genom åren många vänner både bland musiker och dansare. Gillar även att åka på kryssningar, men bara på vardagar, fyllkryssningar på helgerna har jag inget intresse för. C har inte tid och lust med dans just nu men sånna perioder har vi haft allihop. Hon kommer tbx.

Som ni förstår har vi upplevt många svåra saker under lång tid i vår familj. Elle var 7 när tumören upptäcktes, den är medfödd, sen dess har inte livet varit självklart och vi har båda L och jag varit utbrända bara det att det var inte så vedertaget då så man visste inte så mkt om det.
Men polletterna trillade ner så småningom. Var väl därför L och jag inte orkade vårda vårt förhållande eller ta tag i andra viktiga saker. Vi levde ihop alldeles för länge, det slet ännu mer. Med facit i handen skulle vi delat på oss tidigare.
Idag har vi båda både ett lugnare och ett bättre liv. Vi kan umgås efter helt andra förutsättningar och jag ser fram emot att så småningom förhoppningsvis få vara mormor o morfar med honom. Han kommer att bli världens bästa morfar.
Det kan bli jobbigt med Es sjukdom fortf men hon är ju vuxen själv nu och nu är vi ju fler vuxna i familjen och allt ligger inte bara på honom och mig längre. C tar ett stort ansvar också. J är också min klippa numera. Aldrig omöjlig när man behöver hjälp. L finns där också.

Ja det var väl lite om oss i stort!







Av Neta - 23 maj 2021 01:29

Ja att fira pingstafton själv. Gick att äta rester av Ravioli till lunch med Haha!
Satt ute och läste med en fika en stund på baksidan på dan. Tog bort blomknoppar från rabarbern är väl det enda nyttiga jag gjort idag typ. Blev dock lite kyliga vindar ute så gick in efter nån timme. Kom några rejäla skurar på sena em också, vi hörde åskan men den kom aldrig hit.
Blev inga Söderkåkar heller för E kom in ikväll så vi käkade lite framför TVn och hon ville kolla på mellon.

Vi åt pulled pork med grönsaksris, (ris med broccoli och sparris) och bea. Jag stängde av TVn för en kvart sen och kommer inte ihåg en enda låt, jo vår så klart. Dom som vann var nog det sämsta skit jag hört på länge.
Skulle propsat på Söderkåkar ändå Haha! Karl-Arne Holmsten och Monica Z kan man ju iaf skratta åt.

Mer spännande än så blev inte min pingstafton. Men jag önskar er en god fortsättning sen får vi se vad morgondagen bjuder på. Nu sova!





Av Neta - 21 maj 2021 23:17

Trodde jag skulle vakna till regn och rusk idag för så sa den väderappen som brukar stämma. Men icke, sol både när jag var upp en sväng vid 8 och när jag senare vaknade på riktigt.
Förberedde mig på att gå ut och vattna efter frukosten men segade lite. Läste nyheterna och gick igenom instagram.
Sen insåg jag att jag inte skulle behöva det. Kom skurar vid 13 och sen med jämna mellanrum hela dan. Inga större mängder i regnmätaren men rejäla vattenfall emellanåt med inslag av både hagel och åska. Lika ska det bli i morgon, om det nu stämmer. Haha! Man får ju tänka på alla hänryckta brudpar!

Lite sol sen på sena em och kväll. Men kom mörka moln innan det blev mörkt ute. Kan hända att det regnar igen nu.


Stekte raggmunk och fläsk till lunch. Så gott! Har säkert skrivit det förr men köper ju en sån hink med smet. Steker alltihop, inte nödvändigtvis samtidigt man har 3-4 dar på sig, men skönt att ha påsarna i frysen sen. Fläskpaket och bacon delar jag på mitten. Är ju bara 7-8 bitar i dom numera så det blir lagom. Raggmunken fryser jag 3 i en påse. Här har jag alltså ätit lite.

Hängt i soffan idag, läst och glott på TV. Vattnat och pysslat med blommorna inne. Kommer knoppar i orkideerna igen trots att jag aldrig drar upp persiennerna där dom står och kannvattnar väldigt sporadiskt. Mer misskötta blommor finns inte i detta hus.


Elle kom in med middagen, en pajbit och sallad. Lite fetaost med och så skulle man äta med tacochips. Vi tog varsin minibubbel till det, det är ju ändå pingst. Haha!

Tittade på Masked singers, av 12 pers hade jag rätt på 6, sen ger jag mig 1/2 rätt på Daniel Norberg som vann. Fick ett tips från coachen och kom på det precis före start.


Till TVn åt vi lite dessert, 2 dar gammal mjuk chokladkaka pimpades med burkpäron och grädde. Onödigt gott! Haha!

Har inte haft jätteont idag, det här att ta värktabletter förebyggande har verkligen hjälpt mot både det och orolig sömn. Min husläkare har sagt åt mig att göra det till natten men jag har lytt dåligt. Tyckt det varigt slöseri, dyrt med värktabletter ju.

Nu gick Elle in till sig, jag stängde av TVn efter nyheterna och suttit med paddan sen dess. Ska krypa ner i sängen strax.




Här blir det en ensam pingstafton, E har digital konferans, C jobbar dom har konfirmation i kyrkbyn och L ska leka taxi åt en tjej.
Den underligaste människa jag har hört om, men det är hans problem inte mina. Men dum i huvudet som få är han som umgås med henne, men känner väl ingen annan där nere. Hon lär ha en särbo när det passar henne, det gjorde det tydligen inte den här helgen. Orsaken är så löjlig och hon beter sig som en bortskämd barnunge. Tar utan att ge både där och när det gäller L.
Önskar att han träffar någon som inte utnyttjar honom, någon som bryr sig om honom på riktigt. Nån trevlig som han vågar presentera för oss. Haha! Den här bruttan vågar han inte presentera för mig, känner mig för bra för det och vet att jag inte skulle kunna hålla käften.

Lite trist att vara själv, hade ju varit kul att fira lite pingst med lite god mat, dryck och sällskap, men icke den här gången. Sen är jag inte jättesugen på mello heller, börjar bli för gammal för det skränet. Tycker om Tusses låt men fanns inte mkt bra bland det andra. Då har jag bara hört hälften typ. Kanske sätter på en film, drömde om Söderkåkar i natt, kanske ska se den. Haha! Eller lite fin musik, har lite mysiga 60-talsskivor.

Jaja snart är det måndag igen. Då är det över och snart har maj gått också. Har ni börjat planera julen? Snart där så fort som det går. Haha!

Men nu mot köket för att plocka undan lite, sen ner under fällen.

Av Neta - 21 maj 2021 00:31

Börjar man bli gammal när ens vänner och bekanta oftare finns bland dödsannonserna än bland andra familjeannonser? Idag hade jag 2 bekanta, ordförande i ungdomsringens fru och en av städtjejerna på x-krokens jobb. Men det är länge sen jag hade vänner och bekanta i bröllops och förlovningsannonser och bland födda är det nu deras barnbarn eller barnbarnsbarn som finns.
Men jag är ju som jag alltid varit, lika ung..... bara det att jag har nån inneboende gammal kärring, rynkig, grå och ful som envisas med att ställa sig mellan mig och spegeln. Haha!

Idag har jag äntligen fått städat. Så himla skönt! Hon kom 10 och var klar strax efter 13. En ny tjej som tills vidare vikarierar för Maria. Det är dock osäkert om hon kommer tillbaka. Jag satt ute på baksidan medans hon jobbade, lite kyliga vindar så jag blev lite kall.
Hade halva bowlen kvar sen igår så det blev lunch. Jag ansade en broccoli och en kn sparris och körde det ihop i micron, sparrisen är bara med på slutet. Åt med potatis och köttbullar sen samt med latsås, dvs dressing. Haha!


Ja en tomathalva kom med också.
Vattnat krukorna ute, fick lite hjälp av E att bära vattenkannor. Läst och glott på burken. Sett Pernilla W göra pizzor i Falkenberg och sett arga snickarn hos nån fotbollsmup.

I morgon är det visst fredag igen men jag märker knappt skillnad på helg och vardag längre. Fast till helgen är det pingst, då ska vi bli hänryckta. Den helgen märks ju knappt nu när annandagen försvann, en annandag då jag födde barn!

Ska visst bli skitväder ett par dar så tänker inte gå upp så tidigt imorgon. Sängen är ju som goast när man vaknar. Har två nya olästa böcker och ett korsord. Funderar också på börja lägga ett pussel så sysselsättning har jag. Sen finalen på Masked singers på kvällen. Får väl bli nåt gott framför TVn.

Men nu ska jag gosa ner mig bland bolstren. Tar värktabletter varje kväll nu och sover 5-6 timmar i streck sen. Slipper ju gärna värk men den biverkningen kan jag leva med.
Kram till alla som vill!

Av Neta - 19 maj 2021 21:50

Kl 20.58 ikväll var det 46 år sen jag födde min son. Claes Johnny Carlson. Så hette han då. Mina föräldrar skildes några år tidigare och då tog mamma de familjenamn hennes bröder hette, Aveholt. Jag ville inte lägga 450 kr på ett namnbyte som ensamstående. Så inte förrän det blev gratis att byta efternamn tog jag och Johnny det. Då var han 6-7 år. Mina syskon var inte myndiga när mamma bytte så dom fick namnet med henne.
I många år när vi bodde i Årsta ringde jag ner till min granne kvällen före Js födelsedag, vi la av lurarna så hon skulle höra om han vaknade och kunde springa upp. Själv cyklade jag till dungen bakom kantorsvillan vid Vaksala kyrka och plockade gullvivor och förgätmigej. Sen gick jag över den lilla grusvägen till en bergsknalle invid Östhammarsvägen och fyllde på buketten med mandelblom.


Den såg inte riktigt ut så här, jag hade gullvivor innerst, sen förgätmigej runt dom och ytterst mandelblom runt alltihop. Den fick han sen vid sin frukostmugg med paketet på morgonen. Ibland på en bricka i sängen men oftast ville han sitta vid köksbordet och äta och då stod den där.

Gullvivor är mina favoritblommor men numera kan jag ju inte plocka dom och ingen gör det åt mig. C är ju allergisk och kan inte ta i växter eller gräs överhuvudtaget. Leif har ju aldrig brytt sig i sånt heller under våra år. Vi plockade gullvivor till borden när Elle döptes, sen dess har jag haft nån gång bara. Vi plockade ett par år där motorvägen är nu när vi flyttade hit.

Idag fick J en swishpeng och en grattishälsning på messenger, jag kan ju inte åka dit längre. Är trappor upp till deras hus.

Igår kväll klädde jag på soffdynorna till altansoffan och idag torkade jag den med såpvatten. Så nu är den ren med rena dynor på sig.

Åt frunch därute och har sen suttit ute och läst en bok som kom idag. Behövde en dag med att göra så lite som möjligt så bara tvättat en maskin, plockat ur och i en disk samt värmt lite ravioli i micron.


Kom lite moln nu ikväll men va varmt och soligt annars.


Elle va in och handlade lite och köpte varsin bowl på Pong i Stenhagen. Åt min med sesamsås som såg utsom skorpvälling man gav barnen förr.

Fick även en bit jordgubbscheescake men den var försvinnande god.

I morgon får jag städ och det är efterlängtat. Fick ju ingen i april men nu har dom satt in en extra tjej då det är osäkert om min Maria kommer tbx.

Så nu ska jag plocka i en disk till och bädda rent.

Av Neta - 17 maj 2021 23:09

Få se om deppigheten går över. Har ju inget att vara deppig över egentligen men sen jag operade magsäcken 2000 så får jag B12 injektioner var tredje månad. Brukar känna när det är dags och svara rätt fort. Hade tur och slapp åka i regn också.

När jag kom hem va Elle ute så hon fick hjälpa mig med planteringen, vi gjorde väl lika mkt ungefär men jag har ju svårt att stå och jobba utan stöd.


Lådan blev lite spretig men det ordnar nog till sig va det lider. Satte min stora tunga stenkatt, alltså en målad sten på hyllan för den där lådan är lite svajig. Blåste omkull ett par ggr i fjol. Men skärmar ju av min fikaplats lite från brevlådorna iaf.


Här är pelargonen jag inte kunde låta bli att köpa fast den kostade 80 spänn. Kolla va många knoppar, och färgen med de ljusa kanterna. Tänkte först ha den i mitten av lådan med lobeliorna på varsin sida och verbenorna längst ut. Men fick bli så här ist. Köpte en höstgrupp i den här hinken i höstas, tycker den blev fin där.


Fuchsian ska stå på pidestalen sen, tror jag iaf. Men just nu får dom stå i par här för pidestalen i smide är ju tung och fixade liksom inte att lyfta ut den efter att ha grejat. Ska sopa bort jorden i morgon med, jag lovar.

Vi blev lite frusna så gick in till mig och fikade, ironiskt nog med en glass till. Frös hela em sen. E gick in mot kvällningen och jag åt min fjärdedel av pizzan som var kvar + lie extra räkor. Senare gjorde jag bara mackor med svampstuvning från burk i järnet. Ingen bra matdag men tog en rejäl driva rivna morötter till mackorna iaf. Gjorde på Jollebrödet och det funkade. Så himla bekvämt med den där burken med rivna morötter i kylen. Ibland brer jag pepparrotsvisp på knäcke och lägger på morötter, så gott. Dom håller sig saftiga och fina med. Jättenöjd med min lilla elektriska råkostkvarn, lite smidigare än att böka fram assistenten.

I morrn är planen att baka lite. Har en mix från Lidl på deras solrosbröd och sen har jag varit sugen på en mjuk chokladkaka ett tag. Arbetsteraupeften kommer vid 10 och tittar på min entré. Ska ev få lite bättre där så det inte blir så långt kliv. Sen nåt på mitten av insidan på dörren så jag slipper kliva ut för att stänga den. Sen fixar jag nog inte så mkt mer.

Men nu ska jag avveckla dagen.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards