Mina ord och tankar

Alla inlägg under maj 2021

Av Neta - 7 maj 2021 22:27

Fredag och det verkar som det ska komma lite värme i helgen, äntligen. Närmaste 14 dagarna blir det som kallast 15 gr. Men runt 20 till torsd iaf. Då är det ju Kristi Himmelfärd.


Fick dom här idag, har ett par av varje färg som jag köpt lite då och då. Nu upptäckte jag att köpte jag det på en gång tjänade jag 50kr. Inte att förakta.

Dom mjukaste och skönaste strumporna jag har haft, och trots att det är lös resår så snurrar dom inte på foten som sådana strumpor kan göra. 


Jag måste ju ha världens snällaste X, E betättade ikväll att kompressorn inte fanns i Katrineholm så va gör han då? Jo åker till Eskilstuna. Han är otrolig! 



 


Elle och jag gjorde laxtacos ikväll, så himla gott, stekte med tacofiskkrydda, vita och svarta sesamfrö. Den är alltså inte bränd Haha!  Åts med en massa grönsaker och mango och papayasalsa I lite gräddfil.


Småplockat lite idag, E var till stan med sin jobbarkompis och dom har köpt arbetsskor åt E. En bra bit över tusenlappen men arbetsgivaren betalar ju. Nu ska dom se om dom hittar nån bra arbetsstol med, jag tror hon kan få det som hjälpmedel. 

Annars har det inte hänt så mkt. Dagarna går ändå.   

Av Neta - 6 maj 2021 23:11

Då ser jag ut så här


Sov urdåligt pga av värk precis överallt i natt. Svimmade av på morgonsidan men hade precis lika mkt värk när jag vaknade, det tar aldrig slut och det tär. Syns på hud och hår med. Får inte ordning på håret längre.
Har inte ekonomi för att gå till dyra frisörer. Många undrar varför jag inte går till Matilda och svaret är lika där, hon är dyr och det är dessutom trappor in på salongen. Kostar mig ju också 160 att åka in.

C är bra men ju gråare håret blir ju styvare blir det och virvlarna verkar ha förökat sig så får hon inte ordning på det heller. Gick några ggr upp hit i centrum när vi sålt kåken men 500 varje gång gör att kapitalet tickar fort neråt. Nu är det extra långt med och C lär inte kunna klippa det på ett tag. Kanske skulle man ta bort det helt Haha!
Jag har ju varit bortskämd med mitt fina tjocka hår, men det har blivit avsevärt tynnre och av det svartbruna med rödglitter i finns det bara minnen kvar. Slutade ju färga efter 60 med för att jag inte såg att göra det längre.







Här är det ju snyggt, 10 år sen och C har klippt. Så blir det inte längre.

Hade ju köpt Cleaneatings proteinbröd fritt från mjöl och jäst. Men det är inte prisvärt. Gjorde exakt efter instruktionerna men det är väldigt smaklöst och sjönk ihop mkt trots att det var klart!


Har hittat recept och har både mixer och assistent så ska testa ett annat.

Käkade snabbnudlar till lunch pimpat med ost, ramslök och tomat. Har också alltid i lite ljus soja. Nu ikväll kom Elle in och vi gjorde varsin plocktallrik med stekt halloumi, serrano, oliver, stora kapris, tomat, stekta hela små paprikor, syltlök och ananas. Glömde fota.

Annars fortsatt med dokumentet, E läste och godkände ikväll. Bra att nån av ungarna vet.

Leif har varit på Lidl idag och köpt en kompressor jag kan ha i garaget att bl.a pumpa våra däck själva med.


Det är ju viktigt att ha rätt tryck i däcken på våra scootrar annars går det för mkt laddning.

Han fick köpa nytt till min dusch med, slang och munstycke.


Tur jag har honom annars skulle tekniska grejer bli en katastrof.

Nu ska jag gå och bädda rent, är nyduschad och finns väl inget skönare än att krypa ner i rena lakan då. I morgon blir det tvätt av lakan och handdukar.

Av Neta - 6 maj 2021 00:25

Hade inte så bråttom upp i morse. Låg och läste lite och lyssnade på regnets trummande mot rutan. Så det blev en sen frukost.
Fyllde diskmaskinen och körde den, tog fram isterband och gjorde stuvning med broccoli.
Planterade mitt löjtnantshjärta men idag ställde jag inte ut perennerna, gick från 5 gr till 3.8 bara under tiden jag åt frukost vid 11. Nu är det bara 2 gr så lite orolig för mina nyplanterade rosor.

Så dagen har tillbringats i soffan. Hållt på med ett viktigt dokument, kollat dubbelavsnitt av Tinas matresa. Hon var hos Glenn Strömberg i Italien och hos Lotta Engberg i Thailand. Går mellan 14-16 varje dag så lagom kafferast innan man börjar laga mat Haha! Nejdå kan ju göra 2 saker samtidigt så fixade med pappret samtidigt som TVn var på.


Fick pkt från Apotea, 20% på Cleaneating så tänkte jag skulle testa deras sockerfria chokladbollar och proteinbrödet. Brödet gör jag till frukost i morgon, får stå i ugnen medans jag duschar. Men skrattade då jag såg formen, minsta strl av folieform. Blir det 5 skivor tror ni? Innehåller iaf varken mjöl eller jäst men det ska svälla när man rört ihop det. Har recept på proteinbröd nånstans så ska göra eget nästa gång.

Laddade med allergitabletter och ett järntillskott. Köpte ny rotborste och diskmedelspump. Sen en flux att ha i necessären.

Nu ligger jag i sängen, ska läsa lite innan jag släcker.

Av Neta - 4 maj 2021 22:45

Haha men ibland är det svårt att hitta på rubrik.

Idag har jag fått nya perenner från hortogreen, ynkliga stackare som knappt är värda att ta betalt för. Få se om dom tar sig.

Va med ett löjtnantshjärta också men den var barrotad så suger vatten just nu. Tovsippa, Kungsnäva och Temynta. Har handlat jättemkt från just hortogreen under 30 år. Aldrig fått så dåliga x. Ändå var dom fortf våta, så dom måste ju ha skickats så.

Inte gjort många knop, känns i kroppen att det är rusk på G. Mest kurat med Året Runt som kom idag i soffan. Va på väg ut men det blåste så kallt så vände.

Vet ni vad jag gjort, jag har svarat på en kontaktannons, ingen karl utan en tjej i min ålder som söker nya vänner. Bor på landet i Uppland. Vi hade iaf liknande intressen. Tänker att man kan ju prova, kul med nytt blod.
Skulle aldrig våga dejta efter en kontaktannons, så mkt skit som kan hända. Å man kan väl inte gärna begära registerutdrag va? Jaja jag är yrkesskadad. Haha!
Är faktiskt inte så intresserad av nåt nytt heller, har det bra som det är nu.
Tinder å det där, näe, tindrar bara på julafton Haha!

Har en gammal klasskompis som skilde sig ett par år före mig som nu blivit hop med sitt X igen. Men som särbo och dom bor i olika städer. Menar att hon får bara det bästa av honom då och att dom aldrig hinner bli osams. Inget bråk om hushåll m.m Och att dom bara gör sånt dom tycker är kul. Och att dom åker på semester ihop utomlands då och då.
Låter ju bra men jag vet inte jag, klart att det är tryggt och veta vad man får eller har..... å man har ju nån att göra saker med då. Men nja.

Ska tydligen bli dagsregn nu i 2 dar, nog för att det behövs. Men den här kroppsuslingen kommer att säga ifrån.
Får väl fixa lite inne, plantera om blommor kanske. Eller småfixa lite, baka kanske om inte axeln bökar för mkt. Nu ska jag iaf ta tidningen med mig och krypa ner. Sov gott!

Av Neta - 3 maj 2021 23:58

Region Uppsala har fått slut på 65+ ingar Haha! Låter nåt det!
Nej men tydligen många som tackar nej till Astras vaccin. Så dom fått mkt över och då kan vi andra få dos 2 tidigare.
Så ist för 22 juli får jag min dan före mids.afton Ändrade själv på 1177 och alla tider den dan var lediga. Känns lite bättre än att vänta till 22 juli iaf.

Annars händer inte så mkt, som ni såg på föregående inlägg mindes vi idag en så god parfait jag gjorde för många år sen. En av dom godaste jag ätit. Snart dags att skörda rabarber, dom växer på bra nu.

Kört och hängt ett par maskiner, detta evighetsgöra. Gjort pannbiffar. Fyllt dosetten och beställt lite mer mediciner för allergin. Fikat, läst och skrivit lite med tjejerna. Ja E var här en sväng med.

Annars har jag tagit det lugnt. Sitter med min bok eller ett korsord. Jo jag bytte skärmbilder på både tfn och padda. Gotlandsmotiv båda två.


Tog en skärmdump åå paddan. Taget från Snäck! Längtar nu.

Men nu börjar ögonen åka ihop. Dags att släcka.

Av Neta - 3 maj 2021 15:49

Elle och jag satt och pratade om rabarber över en fika idag. Vi kom då på en parfait jag gjorde för länge sen med en sirap till. Vi hittade receptet där jag lagt ut det på Odla 2005. Vet att det kom ur Året Runt men kan ha varit tidigare med.
Hittade inte min bild men en liknande och bad snällt att få låna.

Testa den här, ni kommer inte att ångra er. Rosa florsocker finns inte längre men vi har för oss att den var med jordgubbssmak. Så ta bort 1 tsk florsocker och ersätt med 1 tsk bärsås m jordgubbssmak.

Rabarberparfait

150 gr rabarber
½ dl strösocker
2 äggulor
Knappt ½ dl rosa florsocker
1 tsk bärsås, jordgubb
1 ½ dl vaniljvisp

Sirap:
5 dl vatten
2 ½ dl strösocker
skalet från rabarbern
1 dr röd karamellfärg, fär finare färg.

Skala, spar skalet, och skär rabarbern i tunna skivor.
Blanda med sockret i en kastrull och låt den smälta på svag värme.
Låt kallna.
Vispa samman äggulor, florsocker och bärsås.
Vispa vaniljvispen styv.
Blanda vaniljvispen med äggblandningen och vänd till sist ner rabarbern.
Häll i en form som rymmer 1 liter och frys över natten.


Sirapen:
Blanda vatten socker och rabarberskal i en kastrull.
Koka ihop tills hälften återstår.
Stjälp upp parfaiten och ringla sirapen över.
Garnera gärna med jordgubbar.

Sirapen stelnar när den blir kall, men går att värma till flytande igen.

Av Neta - 2 maj 2021 23:54

Så här skrev jag till familjen i vår grupp ikväll:

?Jag längtar!
Efter er så klart men jag längtar också efter dom där kvällarna då man kan sitta ute länge.
Det är ju ljust till 21.
Längtar efter att dela en fl vin med nån, bara sitta där och småprata om allt och ingenting och se solen gå ner bakom garagelängans gavel.
Det är ju hemskt att inte kunna utnyttja dom ljusa kvällarna till något så mysigt och trevligt. Bli lite fnissig och bara må bra!
Känns som det var 100 år sedan.?

Ja det känns väldigt länge sen. Det spontana minnet som kommer upp är midsommar då båda tjejerna, jag och Mi o Ma först var på Furuvik hela dan där satt vi vid havet och smuttade på nåt Mi hade med sig i strålande sol, hade kunnat sitta precis där hela dan. ( Ja vi gick i parken också) På kvällen sen möttes upp här. Tror vi grillade och drack en massa prosecco och ananasbubbel. Allt med avstånd så klart!
Måste köpa ananasbubbel.... kan va det godaste bubblet jag druckit på länge.

Men det blir inte samma känsla med långkalsonger, mössa och vantar. Som man skulle behöva nu om man satt ute. Haha!

Snö natten till onsd! Men snälla vädret, det är maj nu! Skärp dig! Det konstiga är att det blommar, vitsippor och gullvivor bryr sig inte dom blommar på som om det vore som vanligt.
Kungsängsliljorna slår ut tidigare i år. Det är liksom ingen ordning!

Annars har det varit en långtråkig söndag, sol men kyliga vindar. 11 gr kändes som typ 5.
E och jag käkade en snabb lunchmiddag tillsammans. Pasta med bea o kyckling. Haha! Ja det gick det med. Rester alltihop.
Jag bakade en potatis ikväll. Gjorde slut på helgens rödlök m.m

Vattnat mina rosor. Ja syrenen fick en skvätt också, och lavendeln som är nyklippt. Fortsätter härda mina perenner.

Ja men det var väl det!

Av Neta - 1 maj 2021 23:25

Elle kom in så småningom. Va meningen att vi skulle åkt till affären. Jag följde inte med, vaknade och kände mig lite duvven i morse. Inte sjuk direkt men liten aning till huvudvärk, frusen och trött. Låg länge men det gick inte över. Men känner mig som det stod i pappren att man kunde göra.

Satt ist och tittade på Ice road truckers på tian. Hur dom fraktar saker i truckers m stora släp i Alaska, kan va 40 gr kallt och byst med snö och is. Över sjöar med osäkra isar med. Inte precis nån svensk standard på ekipagen eller däcken heller, man blir nästan arg ibland. Men kul att se hur dom löser problemen. Tror det går varje vardag för det är flera program efter varann på söndagar. Repriser.

E hade köpt lite efterrätt


Är ju Budapestrullens dag idag. Mkt hackade nötter i våra, har för mig att mormor malde som hon rörde i marängen. Minns inget skräp i tänderna. Hon gjorde också med hallon för det fanns ju i trädgården. Godare än mandariner tycker jag.


Blev kyckling, potatisklyftor och bea från Junis idag. Enda bea jag använder från pulver, blir inte jättefet. Den ser så himla gul ut här, det är den inte. Sparris med som jag fick så där lagom mjukrå. Sparrisen är ju så himla fin nu. Men attans va dyr den vita är. Får hålla mig till grön.

Rosorna vi planterade ser ut så här


Ferdinand Pichard, hade den som krukros på altanutbyggnaden i kåken. Nu grävde vi dock ner den.


Astrid Lindgren, den är bara fin. Båda dom här på framsidan.


Westerland, gillar ju orange rosor, står i slänten på baksidan vid utegolvet.


Peace, hade den nedanför altantrappen. Blev till slut ett par m hög. Stod väldigt skyddad och soligt, det gör den inte här, står i spaljehörnan.

Såg till min fasa att det ska bli snö i mitten av nästa vecka. Måste skaffa hinkar med tyngder att trä över dom. För snö klarar dom nog inte nyplanterade.


De här ska Elle och jag dela på. Sätta i krukor. Kanske att gladiolerna åker ner i backen, vi får se. Freesia, Påfågellilja och bukettlilja.



Här ett par nejlikor och några perenner jag härdar just nu. Ska också hamna i krukor, en grupp med


Drakmynta, så fin på kvällen


Penstemon, min är klarröd med vitt i klockorna. Hittade ingen bild på den.


Och fältvädd. Dom tre i en stor svart kruka jag har.

Vet inte vilka krukor nejlikorna hamnar i än


Har den här och en helvit. Dom är ju 2-åriga. Har en röd sen i fjol med.

Älskar detta, mår så himla bra när jag får fixa och dona med mina blommor.


Och min favvo sen första programmet åkte ur i lets dance ikväll, längdhopparen Michelle. Kom nästan en tår. Elle ledsnade och gick in strax före 21.30
Nu ska jag gå ett varv och fixa lite, sen läsa ut boken jag håller på med. Sparde sista kapitlet till ikväll.

Sov gott när ni ska det!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards