Mina ord och tankar

Alla inlägg under juli 2021

Av Neta - 23 juli 2021 00:08

Jag har ju väldigt låga blodvärden och är ständigt trött. Kan inte äta ?vanliga? järntabletter. Har ist under lång tid ätit ett kosttillskott. Men det är väldigt dyrt, tveksamt hur det funkar och jag har nu börjat titta på alternativ.

Fick nåt rekommenderat när jag väntade J, nässeldroppar man köpte på hälsokost. Några droppar i ett glas vatten, varken syntes eller smakade nåt och blodvärdet sköt i höjden på nolltid. Tog även bort illamåendet.
Så nu har jag sökt på nässlor. Hittade Örtagubben på nätet som hade 3 för 2 på te gjort på brännässlor. Tänker att det är värt att prova iaf. Dom hade också ett kosttillskott på järn som kostade hälften av mitt. Testar det hop med brännnässlorna. Samma märke som Elles magnesium som funkar bra för henne.
Lite trött på denna ständiga trötthet som gör att man liksom inte orkar nånting. Sover dåligt med då jag oftast är övertrött och inte somnar.

Dagen har gått, började lyssna på gårdagens Sommar men gav upp. Inget för mig.
Elle kom och vi var en sväng till tanterna i pergolan. Sen hit och gjorde en sallad med halloumi och nektariner + en massa grönsaker och bönor. Åt inne eftersom det är så mkt flugor ute.
Vi åkte en sväng till affären för jag hade slut på bröd och yoghurt. Blev vattenmelon och jordgubbar med.





Kan va på sluttampen på Ulvagubbar nu.

Vattnat och tog bort en del nate i framrabatten. Åt varma mackor med svamp och skinkstuvning ikväll. Fotade inte dom heller. Tittade på livestreamen med Martinez från Malung. Så bra dom är! Gillar deras 60-talslåtar med. Sandra med bebis i magen och allt.

Men nu är jag trött på riktigt, ska sova när sendragen i tårna går över. Haha!

Av Neta - 21 juli 2021 23:02

Har hänt en grej som gjort mig ledsen en s.k vän som visat sig inte vara det. Hatar när man inte kan vara rak, när man pratar med andra om mig ist för till mig. När man skyller på orsaker som inte stämmer. Klippte idag fast jag egentligen inte ville det, men ibland måste man tydligen det.
Varför kan inte allt bara rulla på och man kan få må bra?


Elle gjorde lunch eftersom jag var så ledsen, en slags korv med ramslök i hon hittade på kvantum i måndags. Det här är hennes version av korv med bröd. Fanns en tomat o löksallad med.

Nu ikväll fikade vi i pergolan med grannen på hörnet. Hon är inte med på em då hon jobbar. Kom en tjej till som är med i hyresgästföreningen. Vi satt där från 18 till 20.30

Gjorde en räkmacka ikväll för orkade inte laga mat. Blev en nektarin och en mumsmums med.

Ja det var min onsd.

Av Neta - 20 juli 2021 23:39

Idag kom den. Tänk att jag haft scootern sen 2013 utan att komma på det här. Iofs så har jag väl använt den mer sen vi separerade, men ändå.


Betydligt luftigare, och riktigt behaglig att sitta på. Hoppas den funkar i rullstolen också. En lång resår man drar nerbakom ryggen, sen korta hällor som med våld möts på varsin sida under sitsen och hålls ihop av en dubbelkrok. Tror jag kanske måste hitta en annan lösning där. Krokarna är väldigt små och jag fick en, ja 1, i reserv. Haha!


Här har ni delar av pergolagänget, fattas några. Från vä Iris och Lena från grannhuset med Vivianne mellan sig. V bor över mig.
Sen Linnea som jag delar uteplats med, plank emellan så klart. Sonja som bor i nästa uppgång, Elle och jag.
På bordet Indra som är Lenas hund. Ni ser att skylten är på plats över Linnea. Varning för pratglada pensionärer. Nu är inte alla pensionärer men ändå. Haha!
Här sitter vi en stund de em vi är hemma och pratar om allt och ingenting. Det bryter inte bara isoleringen för dom riktigt gamla en stund, det är ju trygghet med. Kommer du inte undras det ju om du inte sagt att du är borta eller har besök.
Sen går man ju ut varje dag. Bara den promenaden gör ju gott för rollatortanterna. Jag åker scooter i 10 m. Inte riktigt lika bra kanske.
Idag åt dom glass när jag kom, men jag åt ingen, åkte upp och hämtade dynan efter att jag lämnat skylten. Vanligtvis fikar vi inte, har bara vatten med oss, men var visst någons namnsdag idag.
Indra måste hälsa på alla, hon har sina favoriter. Klappad blir hon ju av alla. Vi kommer nog att sakna detta i vinter.


I morgon är det 4 vtill det här.


Som vi längtar nu. Smolk i bägaren bara är att en person vi räknat stenhårt med, inte minst för avlastning troligen inte följer med. Drabbar inte mig så mkt mer än att jag tyckt det var kul att hen sku med, men båda mina tjejer blir drabbade, och det ganska hårt med. Vi har ett paketpris så vi blir tvungna att ta kostnaden men jag överväger starkt att ta betalt av personen ändå, fast jag inte tänkt det om hen åkt med. Att hitta någon annan med så kort varsel blir ju svårt. Å varför säga ifrån så här sent? Vi bokade i mars! Nej betala ska hen nog få göra.
Vi kommer ha kul och trevligt ändå, men man gör inte så här ostraffat. Man gör inte så här alls!

Dagen har gått annars, rester till lunch och kalvsylta till middag. Inget matfoto idag. Lyssnade på Jöbacks sommarprogram i morse. Rätt slätstruket. Kollade början på Donnez livestream, men det är inte mitt favvoband. Nya medlemmar igen, vet inte hur många dom bytt, måste ju va nåt som inte stämmer där.
Kollade sista halvtimman på Allsången och tycker att Vikingarna ser så gamla och skruppliga ut. Dags att sluta nu kanske, in med nytt friskt blod ist. Dom gjorde ett stort misstag när dom la ner sättningen med Chris i. Att inte den talangen tas till vara! Mina åsikter alltså, bäst att klargöra det!

Men nu är dagen slut, och Neta ska sova!

Av Neta - 19 juli 2021 23:00

Va in och tog prover i morse och fick väl inte den bästa personalen för fet direkt. Saknar Tierps vc, så bra och så proffsig personal.


Sen åkte jag upp till GC på,scootern, livrädd att inte laddningen skulle räcka åkte jag bara i halvfart. Ville ju inte heller åka genom Gränby där det varit så mkt skjutningar så det fick bli via kvarngärdet och vädergatorna. Först på Regngatan åkte jag ut på cykelvägen.

Det blev ju en liten nostalgitripp i områden jag numera knappt är. Stjernhjelmsparken var ju dit vi gick med jobbet men också Elles och min park där vi åt mellis i väntan på att det var dags att gå till Trägnagarna på Fyrisgården.
Kvarteret Blenda där jag jobbade på ett föräldrakooperativ på 80-talet.
Taddis som idag är nåt helt annat men som var mitt stamhak och dit kronprinsen, nuvarande kungen kom och tog en öl med kompisar och livvakter ibland. Dom var ett kul gäng som smälte in rätt bra!

Åkte genom Höganäsparken och förskolan min bästis var föreståndare på. Förbi Kvarntorget där vi ofta handlade på Migo, nu nerlagt.
Åkte på cykelvägen bakom radhusen på kvarngärdet där jag ju bott som purung och förbi min nära vän Gunilla som inte finns längre. Allt i en urmysig alle?.

Genade vid 4-mackskorset och åkte på insidan av Vaksalagatan, eller Hur jag ska förklara. Flyttade på 7 elscootrar, stod en i varje gathörn där. Åkte in Regngatan förbi min stora kärlek Classes lägenhet, ville in på min gård men där stod det två scootrar i vägen så då åkte jag ut på cykelvägen. Förbi hagar med äppelträd i och hamnade till slut dit jag skulle. Bara 3 lampor slocknade på vägen.
Fick syn på Elle direkt.


Var hungrig så vi gick till Kvantum och åt en kycklingpasta med en rolig sallad till. Marinerade grovrivna morötter, sv oliver och småtomater i olika färger och i en liten papperspåse låg en brödskiva. Orkade nästan allt, fick ge mig lite på slutet.


I bageriet var det blåbärsprinsess som gällde idag.

Åkte upp till Clas i sjön men min blomstege var slutsåld. Elle handlade en solcellslampa och batterier.
Åkte runt och kollade lite. Handlade på Kvantum.




Det sista vi gjorde var att köpa sushi till i kväll innan vi åkte hem.

Nu glömde jag en sak, vi var ju för 17 in på Guldfynd som har typ allt nedsatt. Elle köpte lite örhängen, 3 par tror jag det var och jag köpte 2 sånna här.


Ljuslyktor med utstansade hjärtan som var rosa på insidan. Hon fick hämta dom i skylten för det var dom sista. Så nu måste jag göra mig av med 2 andra Haha!
Men jag har en rosa finduk till matbordet och ni minns kanske ljusfatet från i julas som Leif gjorde. Jag tänker ställa dom här lyktorna på det tillsammans med en rosa minivas jag har. Fylla fatet med svarta blommor som ser ut som porfyr. I det lägga några prästkragar som är ungefär lika stora som dom, ca 3 cm. Ser framför mig att det kommer att bli fint. Ni ska få se sen så klart!

Åkte hem med en chaufför som kört både E och mig förut. Han hade koll på oss Haha! Frågan är om vi inte börjar bli lite kändisar i taxikretsar här för när E åkte in idag så frågade chauffören henne om hon verkligen skulle till GC, för jag hade ju åkt till ett annat ställe. Haha! Då hade hennes chaufför pratat med min.
När vi sen beställde till hemresan fick vi samma hämtningstid, som jag sen fick ändrat till 10 min tidigare. För vi ringde samtidigt så båda operatörerna fick samma hämttid till samma utgång som inte var den som dom hämtar på oftast. Blev samma bil med och det går ju inte.

Jag packade upp mina varor och fick årets andra getingstick på det andra låret när jag satt mig ner i köket. Den kröp nog ovanpå byxbenet. Liteclindrigare än förra gången dock, dom betten är fortf svullna och kliar.

Tog sen en fika då vi kommit hem båda två. Sen gick jag till baksidan för det var lite väl svalt i skuggan på framsidan. E gick in och vilade.


Astrid Lindgren slår ut


Temyntan lyser upp.

Så småningom åt vi vår sushi i solen på baksidan fast under parasollet. Vi lyssnade på Streaplers livesändning från Malung, är ju digital dansbandsvecka med några få betalande publik som också äter under konserten. I morgon är det Donnez. På lördag är det Sannex, tror ni att jag vill dit eller? Jaaaa! Men sån tur har jag nog inte!

Dans i Sverige kan inte komma igång förrän i steg 5, nu är vi i steg 3 sen den 15 juli, i sept blir det preliminärt steg 4 och när steg 5 blir är inte uppgivet. Beror väl på vad som händer i pandemin.

https://www.krisinformation.se/detta-kan-handa/handelser-och-storningar/20192/myndigheterna-om-det-nya-coronaviruset/sa-ska-restriktionerna-avvecklas

Vi vattnade krukor och det som var känsligt, fyllde snigelmatarna och sen gick vi var och en till sitt.

Saknar Christine, inget fel på Elle men vi ses ju jämt. Men på sönd ska vi grilla om det blir sånt väder och då kommer hon.

Till sist får ni en kul bild jag fick Haha!


Så det kan bli!
Nu kudden!

Av Neta - 18 juli 2021 22:53

Idag har det varit skönt, lite mulet, lite blåst och bara 22 gr. Passar mig mkt bättre. Inget regn dock och det va ju lite synd.
Nästan så jag övervägde att lägga koftan över axlarna då jag åt frukost ute i morse. Lyssnade på Keyyos sommarprogram, riktigt bra faktiskt. Peter Jöback har varit idag men i morgon ska jag till stan så det får jag lyssna på senare. Mysig rutin annars att lyssna på dom programmen när man äter frukost.

Ska ta prover i morgon och sen handla lite när jag ändå är där. Spännande att ta sig från Svb till Gränby på scootern. Kommer laddningen att räcka?

Inte gjort så mkt idag men man får väl ha sånna dar med.


6 min tog det att göra lunch idag, tänk om det gick så fort jämt. Haha! Men blev så sugen på korv och vita bönor.


Bekämpat myror med, gillar inte myror på bordet när jag ska äta. Tror dom bor under mitt golv på uteplatsen. Rikt djurliv här, myror, sniglar, grävling, rådjur, ekorrar och en massa katter. Sen en och annan hund men dom är ju som regel kopplade iaf. Haha! Snart blir det väl en ny kanin hos grannen med.


Satt ju på kul en hallonplanta bredvid sv vinbärsbusken i en stor pallkrage, så nu kan jag mumsa lite bär. Stora, fina och söta är dom.


Orkade inte göra mat mer än en gång idag så Elle och jag tog lite ost o kex m.m Ikväll. Gick in vid 21 för det blev lite kyligt.

Nu ska jag gå och fylla dosetten till nästa vecka. Skriva lite vad jag ska handla och så. Sen blir det sängen, tror jag kan sova utan fläkt i natt.

Av Neta - 18 juli 2021 00:44

Satt och slöadecpå baksidan i morse med extra lyxig frukost, närmare gröt än så här kommer inte jag.


Får bara inte ner det, men risifrutti går bra.


Sen la Elle ut den här bilden och då kom jag på att det var idag som alla barn var inbjudna till vattenballongkrig av hyresgästföreningen. Och då måste jag ju åka ner och kika. Och nog hade dom kul alltid, men roligast hade nog 2 pappor som var med Haha!
Å vilken smart grej dom hade, kunde fylla massor av ballonger på en gång med slangen och när dom var klara åkte dom ner i poolen, det här är väl 4 omgångar skulle jag tro.
Jag ställde mig en bit ifrån med Sonja och tittade. Dom hade ju verkligen vädret och värmen med sig idag iaf, för våta blev dom, stora som små.
När dom skulle få fika gick Sonja och jag upp till pergolan där Linnea redan satt, snart kom Lena och Indra ut med och när E var klar kom hon. Berättade att dom fått städa på asfalten med slangen för det hade varit svårt att sopa upp.

I satt osssen och pustade lite hemma E och jag. Men sen fixade vi lunch var och en för sig och åt inne för det är så vansinnigt mycket flugor på framsidan. E behövde vila så jag gjorde en iskaffe och satt mig i skuggan på framsidan.


Hade en långklänning i crepetyg på mig,, sval och skön med sitt tunna tyg. När jag la handen på låret kände jag nåt kryp, trodde det var en skalbagge men det var en geting, stack mig inte mindre än 3 ggr innan jag lyckades trassla ut den från klänningen. Inte jättemkt för ingen gadd var kvar men gjorde lik förbaskat ont och svällde gjorde jag. E kom farandes med nåt hon sprayade på och jag tog 2 allergitabletter eftersom jag är känslig för insektsbett. Kände mig lite darrig ett tag så satt still.


Syns dåligt men är 3 märken.

Så småningom började vi vattna, stora artelleriet idag. Och jag gjorde middag åt oss


Färskpotatis, stekt torskrygg, sockerärtor och tomater. Dill & citrondressing. Ni anar inte hur gott det var med fisk. Varit sugen på det i flera dar.


Plockade de första hallonen och åt lite blåbärspaj till dessert. Har ju hallon och sv vinbär i en pallkrage. Sv vinbären lika mkt för bladen så jag kan göra sommargurka och bladdricka.

Svarta vinbärsbladsdricka

3 lit svarta vinbärsblad
2 kg socker (kan minskas)
3 citroner
60 gr vinsyra
1 tsk atamonpulver
1,5 lit vatten


Skiva citronerna, varva med blad och socker
Strö över vinsyra och atamon
Koka upp vattnet och slå det över
Låt stå i 5 dagar, rör om 2 ggr/dag
Sila och häll upp på flaskor
Förvara svalt och mörkt
Hållbart 3-4 veckor.


Gott och läskande i värmen.

Satt ute till midnatt, var så svalt och skönt ute. In och fixade lite i köket och sen hamnade jag här, sitter framför fläkten som blåser lite lagom på lägsta. Så nu kryper jag ner.



Av Neta - 17 juli 2021 00:42

I morse var det sval luft som slog emot mig då jag öppnade altandörrn. Härligt! Så skönt att kunna andas ordentligt.


Firade med ett stekt ägg på kaviarmackan. Satt där och njöt länge. E kom och vi tog en fika med varsin daim. Jodå jag har kvar. Haha!

Vi gick till pergolan för att varna för grävlingen. Det visade sig att Linnea som jag bor golv i golv med hade haft nå skor på sin uteplats, där hade hon hittat den ena uppe i slänten bakom oss. Hon trodde det varit en räv i farten men nu trodde hon att det var grävlingen ist.

Ropade till vaktis och sa att nu får du sätta ut en fälla, få se om han gört. Vill ju inte ha ett gryt under altanen.

Lunch idag nlev matjesill m tillbehör ute på framsidan med 10 flugor surrandes över oss. Börjar fundera på om det ligger nåt dött djur nånstans eller om nån har en kompost. Stora gröna spyflugor. Men på baksidan, inte en fluga!


Rosorna levererar trots en massa äckliga larver på dom.


Bytte till nya lampor. Ser ut som marshaller då dom lyser.

Tyvärr trampade jag ner i en grop, small till i hö knä och kändes som en kniv stacks in. Som tur var vart det bättre under kvällen.

Svalare på kvällen med, Elle grillade och fixade middagen eftersom jag gjort illa mig. Satt på en stol och klippte lite visset på blommorna medans jag väntade på henne.

Vi åt och tog en cider till maten, det är (var) ju ändå fredag. Men gick in vid halv 11 då det var lite kyligt. I morrn blir det varmt igen.

Vi planerade en roadtrip med C i början av aug, dagstur upp till Hälsingland. Ska bli kul, vi brukar ju göra en till Dalarna men dit ska vi iaf på Rättviks marknad i okt så då blir det Hälsingland ist.

Men hörni nu är det sovdags!

Av Neta - 16 juli 2021 00:57

Idag fick jag nån slags värmeslag. Gick ut och åt frukost iaf men kände mig darrig, men tänkte att lite mat o vätska skulle fixa det.


Surf & turf? Haha!


Iste idag nåt annat vari inte att tänka på.

Var 26 gr därute då, som mest blev det 32. Men jag blev yr, mådde illa och frös?. Blev orolig på riktigt och gick in och la mig framför fläkten i sovrummet. Hade vatten med mig. Där låg jag sen ett par timmar om inte mer. Slumrade till emellanåt. Bad E göra lunch åt oss båda så vi knöt lite. Gick ut och åt i skuggan på framsidan men värmen bara slog emot oss. Kämpade i mig maten iaf men sen gick vi in, satte korsdrag rakt igenom lägenheten, satte på pelarfläkten och bara satt där. Planerade lite inför kommande semester, mest vad vi behöver ha med eftersom vi ska bo i en lägenhet och göra vår egen mat på kvällarna. Jag somnade hela tiden, var så slut.

Elle skulle upp och hämta paket så köpte micromat till oss, jag åt Skomakarlåda med mos och nån grönsaksröra. Är ju bara 2 biffar liksom.
Skomakarlådan jag är uppväxt med där lindade vi bacon runt korv som vi sen ställde varvat med lika höga bitar med förvälld purjo tätt i en ugnsform. Spritsade mos på och sen tomatskivor och så in i ugnen. Men det kanske är nån uppländsk variant. Haha!

Hon såg även till att jag fick i mig en vätskeersättning och kaffe!

Vi flyttade ut på baksidan efter 21, men fortf ingen svalka. Laddade snigelmatarna, vattnade krukor och rabatten. Hon gick in och strax började det fläkta lite. Hörde igelkotten, trodde jag så brydde mig inte så mkt. Bara det att det var en grävling! Ca metern ifrån mig. Vet inte vem som blev mest rädd men jag lovar att jag kom snabbt in. Termosen, kaffeburken, iste och kopparna står kvar därute, jag tänker inte hämta det. Haha!
Ringde och varnade Elle men hon hade aldrig öppnat till baksidan.

Gick ut på framsidan och då hade det börjat blåsa, vattnade krukorna där och sen satt jag mig och bara njöt av svala vindar. Måste ju gå in så småningom och tog in stolsdynorna då risk för några droppar regn fanns enligt appen, 0,1 mm??.


Beställde även en sån här, kulsits. Får ju värmeutslag som kliar, hoppas det blir bättre med den här och att den funkar både i rullstolen och på scootern.


26 gr i sovrummet då jag kom in.


Ställde fläkten på tvättkorgen så den kom upp i min sänghöjd, drog ner den till lägsta och så får den stå i natt. Svalkar rätt skönt.

Så ska sova nu och hoppas må bättre i morgon, då ska det iaf bara bli 26 gr.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29
30
31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards