Mina ord och tankar

Alla inlägg under juli 2021

Av Neta - 15 juli 2021 02:28

Man ska inte klaga på värmen sägs det men jo det gör jag. 23 gr ute nu mitt i natten och 25 i sovrummet. Haft öppet hela kvällen. Hjälper inte ett dugg. Nu ligger jag på sängen med fläkten på full speed men inte hjälper den mkt precis. Runt om åskar det, skicka hit please!

Igår gjorde vi Sörmland, L kom kraftigt försenad, men inget nytt passa tider har han aldrig gjort Haha! Största tidsoptimisten som finns.
Vi kom iväg ca 10 min efter vad han sagt att vi skulle åka, också typenligt och for genom ett sommarfagert Uppland till Strängnäs. Där mötte vi upp Birgitta som åkte från Dingtuna.

Efter toabesök så placerade vi oss på denna restaurang.


Fin utsikt från vårt bord. Ingen krog jag kommer att gå tillbaka till dock. Inget fel på maten men virrig och oproffsig personal.


Fläsknoisette med vitlökssmör som vi fick betala extra föör, 2 ynka tunna skivor smör som smälte direkt. Men vi blev mätta och for så småningom ut till Barva.
Vi hann inte ens in henom grinden förrän någon ropade mitt efternamn. Jodå, jag var den enda med rullstol, hade uppgivit det vid bokningen. Fick bordet längst fram mitt emot orkestern.


Det blev en minnesvärd kväll! Så himla trevligt och välordnat. Dom hade till och med ordnat med en ljum och myggfri kväll! Så jobbar proffs! Satt med mina bara fötter i gräset och njöt av fina låtar, sjöng allsång och löste musikquiz jag förmodligen inte har nåt rätt på men vad spelar det för roll! En av kvällarna den här sommaren jag kommer att minnas med värme i november.

Toabesök och korvätning innan vi åkte hemåt efter att ha sagt hej till Birgitta. Vid Svinnegarn såg vi en riktig kronälg på en åker, så majestetisk. Köpte en glass i Enköping och var hemma strax efter 22.30

L skulle åka samma väg tbx + några mil till, ville väl köra då det var svalt. Fick iaf honom att ta en kopp kaffe och ta med en banan. Och det verkar ha gått bra hem. Han körde 50 mil igår påstod han.

Elle och jag smälte dagens intryck på min baksida


Vätska och salt behövde vi.


Fick sällskap av en snigelbebis vi bjöd på Snigeleffekt, i morse var han borta.

Idag har det varit 30 gr så vi har inte gjort många knop, trötta har vi varit också. Jag satt en stund med tjejerna i pergolan. Elle och jag tog en iskaffe efter lunchen. Vid 18-tiden ringde Ma så hon och Mi ville komma ikväll. Så klart att dom fick!

Vi hade inte ätit men brukar göra det den tiden dom skulle komma. Så vi for en snabb vända till affären och köpte lite tilltugg. Vitlöksbaugett, ölkorv, melon, en blåbärspaj till fikat m.m Lite hade vi hemma med.
Dom kom med en hink blåbär, en stor squash och en vinbärskaka.

Så blev en jättetrevlig kväll, dom åkte inte förrän vid midnatt då hade vi knäckt en ananasskumpa med. Vi kannvattnade det viktigaste sen kom vi på att man använder inte slangen så dags så vi vattnar ordentligt i morgon fm.

Nu ska jag försöka sova, inte säkert det går men får väl försöka iaf.


25 gr i sovrummet som sagt?.

Av Neta - 13 juli 2021 00:34

Det var nog värt jobbet, som andra gjorde mest Haha! Värt 2 dubbla hyror m.m Och det är mysigt att bo granne med Elle. En trygghet både för henne och mig. Så himla trivsamt område och gudomliga grannar. Alla bryr sig liksom. Pratstunderna i pergolan. Och så denna aktiva hyresgästförening som nu BJUDER alla i området på grillkväll i aug. Även icke medlemmar. Första helgen hemma efter Gotland.
Kan man annat än trivas? Lägg sen till för min del, dubbla uteplatser med odlingsmöjligheter och närhet till sjön igen. Närmre än förut faktiskt med spåret emellan som nu är omgjort till grusgångar. Lägenheten är mindre och mörkare än den jag hade i Tierp men det spelar liksom ingen roll.

Struntade i att fortsätta stå i bostadskön här, avgiften är så hög nu. Och jag känner att det är lite som att slänga dom pengarna i sjön. Står ju gratis fortsatt i Östhammar och Gävle, där står jag kvar.
Men trivs även med att bo själv. Kan sakna någon att göra saker med, men det måste ju inte vara en ny gubbe så jobbar lite på den. Annars är det himla skönt att vara fri. L är ju mer som en brorsa nu.


Dagens lunch, försöker göra den så salt som möjligt eftersom jag har en saltbrist. Blev så mätt och åt lite sent, sov till 10 eftersom jag inte somnade förrän efter 6 i morse. Blev därför bara ett par bitar hårt tunnbröd m prickig korv och en banan till kaffet ikväll. Räckte bra det.

Vilka sommarkvällar det ändå är nu och vi har haft många. Man vill ju inte gå in, jag satt ute alldeles själv till kl va över 23 ikväll. Fick tvinga mig in.



Kvällarna blir mörkare, ännu mysigare så man får tända en massa ljus. Fullt så här mörkt var det dock inte.

Men i morrn ska vi göra Sörmland osäkert, Leif kommer på fm så han hinner vila en stund innan han ska köra igen. Så nu ska jag sova!

Av Neta - 12 juli 2021 05:09

Lögn i helsike att sova i natt. 24 gr i sovrummet ger en orolig sömn i vanliga fall, men i natt tydligen inte alls. Har en fläkt jag kör nån timme varje kväll och då är det ju rätt skönt, men fast den går tyst är det för mkt ljud för att ha på den jämt. Man sover ju inte gärna med öppet fönster i markplan heller.
Nu är kl strax efter 4 och jag har inte sovit en blund.

Åt som vanligt frukost ute, idag lyssnade jag på Amelia Adamo. Trevligt program som till en del handlade om att skilja sig efter 60. Å den biten kan jag ju.

Varmt och kvalmigt, E åkte till affären men jag följde inte med. vi var sen i pergolan med tanterna, idag var vi 7.


Linnea och Sonja försökte lösa nåt klur, det gick så där.

Elle har varit låg idag men kvicknade till mot kvällen.


Vi gjorde gurksoppa som vi åt rätt sent.


Blev n toast till också.

Pratade med C i luren under tiden hon körde från Leif. Via hörsnäcka så klart. När hon kom till Ramsta sprang 2 små hundar på vägen bland den hårda trafiken. Hon stannade och fick in dom i sin bil, hittade ett nr på ett av halsbanden och ringde ägaren som var ute och letade. Så blev ett bra slut på något som kunde slutat i katastrof.


Min ros slog ut idag och fick 2 hyresgäster direkt. Haha! Kul att den är gul i mitten.

Pratade med L tidigare på kvällen och nu var han inne på att köra hem oss också efter Barva på tisd. Förmodligen av oro för att jag inte ska klara trappen. Blir lite kluven för hade ställt in mig på att sova i Flen. Men blir nog bra hur vi än gör. Han sover väl här hos E ist då.

Nu är kl strax efter 5 och jag ska ge sömnen en sista chans.

Av Neta - 11 juli 2021 01:30

Kall, god och konstigt nog mättande. Som en flytande sallad. Serveras gärna i glas som förrätt.


Gurksoppa

1 l hönsbuljong, kall och silad
1 mkt finhackad färsk rödlök
2 pr vitlöksklyfta
1-2 urkärnade och ev skalade grovrivna gurkor
4 skållade, urkärnade och hackade tomater
2 paprikor i olika färger, finhackade
1/2 dl vitt vin eller saften av 1/2 citron
Salt & grovmalen kryddpeppar

Krutonger görs på vitt kantskuret bröd som steks frasigt i smör och pr vitlök efter smak.

Blanda allt i en skål och ställ den svalt några timmar, servera med krutonger i tallriken.



Av Neta - 10 juli 2021 20:19

Idag hade vi besök av Birgitta från Dingtuna som visade sig vara mkt trevlig.


Fick en fin Hortensia i en lika fin kruka. Hade kunnat använda skylten idag också som vi pratade haha! Har en annan kompis från V-ås som också är duktig att prata, kan det vara nåt med vattnet tro?

Elle hade gjort en rabarberpaj och hon kom med rulltårta. Blev nästan lite för mkt sött.

Inget regn ännu men nu är det iaf lite grått.


Vi gjorde en kycklingsallad tillsammans alla tre så det gick undan.


Använde finporslinet med Haha! Nu har hon nyss åkt men vi ses på tisd igen då vi ska ut och äta i Strängnäs sen hakar hon på till Barva.


Min orange ros håller på att slå ut.


Avslutar med att delge er denna som jag hittade på insta.

Av Neta - 10 juli 2021 02:25

I morse vaknade jag hyfsat tidigt för att vara mig. Vid 10 ringer telefonen då är det en tjej i min ålder jag bara pratat med på tfn som ringer och vill komma hit i morgon. Så himla kul!
Hon bor i Västerås men har stuga i Vittinge så det är därifrån hon ska åka. Mer om det i morgon.

Åt som vanligt frukost på baksidan och lyssnade på Sommar, idag med släktforskaren som löste Linköpingsmorden. Både Elle och Leffe har ju släktforskat så lite insatt i sånt är jag ju men kul iaf att höra om den lite mer avancerade tekniken.

Elle kom och vi pratade lite om i morgon, hon hänger på, gör en paj på mina rabarber till fikat och sen bestämde vi oss för att göra en kycklingsallad.

Idag anslöt vi oss till tanterna i pergolan och idag tog jag med mig skylten.



Succe! Så nu hoppas jag att L kan hjälpa mig göra hål i den när han kommer på tisd, vi törs ju inte skruva upp den i pergolan för då försvinner den nog snart. Men en spik eller skruv ska dit så vi kan ha den när vi är där. Jag är ju inte med varje dag men dom får väl ta med den när dom går dit.



Lunchen blev lite rester av kronärtskockor, lufttorkad skinka, sparris, tomater och keso.

Nu ikväll lite ost o kex, krustader och ett glas vin. Provade en ny marmelad, hallon, paprika och chili, sååå god!


Satt ute länge idag också över 20 gr fast kl var nästan midnatt och vi fick besök av både Konrad och hans fru.


Så mysigt!

Av Neta - 9 juli 2021 09:07

Började dagen med en macka med enrisrökt korv


Så gott, vet inte när jag köpte det senast. Hittade på CG igår.
Lyssnade på Kinberg Batras sommarprogram medans jag åt. Bra program där hon fick säga sitt. Var inte Kristersson en av dom moderater som fick henne avsatt? Isf har ju karma slagit till. Haha! Har en känsla av att han inte blir så långvarig efter dagens uttalande.

Elle har jobbat lite med föreningsjobb idag. Men kom en stund då och då.

Blev en plocktallrik till lunch. Keso och mozarellan har balsamico på sig. Förutom kryddorna.

Fixat lite på framsidan och i garagerabatten idag. Ansat, haft blåkorn i krukor och rabatter, satt ut 2 snigelmatare.


Hur får man bort snigelslem? Absorerar ju vatten och torkar till cement typ. Tips?


Murklocka och nejlika som kommer för andra året. Ser att jag nog ska ta bort lite blåkorn där.


Fuchsian här oansad


Smplarna börjar bli lite spretiga. Dags att klippa in lite snart.


Har flera nejlikor i år


Den här är otrolig, bara levererar. Vet inte vad den heter. Älskar färgen.


Rosen heter Heidi Klum, trivs där den står


Klematisen verkar också trivas, ska bindas upp lite mer i morgon.


Salvia som först var helt snigeläten men kom igen. Rosenbladen är gröngödning.


Blomlådan som skärmar av lite mot brevlådorna.

Satt som sagt ut 2 snigelmatare med snigeleffekt idag. Ska bli kul och se om det blir nån effekt. Pelletsen var litet som strössel och man skulle lägga i 15 st. Typ 1/2 tsk. Kommer att räcka länge! Köpte 500 g och kommer att räcka mer än den här sommaren.

I morgon ska jag fixa på baksidan.





Sen grillmiddag ikväll. Karré med egengjort vitlökssmör på bregott. Lite grillade grönsaker och färskpotatis som inte gick att skrapa. Fick skala.


kl 23.10, 21 gr varmt och man vill ju inte gå in. Till slut måste man ju ändå.

Av Neta - 8 juli 2021 01:22

Igår när vi var vid affären andra svängen innan kvällsdoppet kom det ett par killar med invandrarbakgrund, inte trevliga alls. Spelade rap högt med texter som fick mig att må illa. Vi bor ju i en så pass liten ort att jag visste att dom inte var härifrån. Så jag sa när vi åkte iväg att undrar om det händer nåt i natt.
Det gjorde det! Om det var dom eller struliga Björklingeungar vet vi ju inte. Men vid 3-tiden brann en container vid centrum och vid 6 nere i sardinburken, 3 utedass brändes ner. Dom låser ju omklädningsrum och toaletterna när kiosken är stängd så är väl därför dom där dassen finns.
Så himla onödigt!


Idag har det varit fuktigt ute, inte kommit så mkt regn kanske men droppat och skurat lite nu och då. Åt frukost ute till ljudet av lite småregn på parasollet. Svalt och skönt ute, utan att vara kallt.
Elle sa redan igår att hon ville till stan idag, jag behövde också fylla på lite så vi drog in till GC.
Började med Gränbyfika på Kvantum


Å jädrans vilken stor bulle det ingick i den. Haha!

Kul skylt vid deras bageri hade dom med.


Lite mysigt är det att sitta där och se hur dom tillverkar tårtor på löpande band. Idag var det blåbärsprincess. Å varför kavla ut marsipanen till en tårta i taget när man kan mangla ut så det räcker till 50? Fort går det med.

Vi har haft en vit kylväska som vi köpt på Lithells fabriksförsäljning. Den har varit med axelrem och perfekt att hänga på rullstolen. Den remmen har dock gjort sitt och den går inte att byta på ett bra sätt. Den är bakom den gröna här.


Den gröna hade jag spanat in i Icabladet, den är också mrd axelrem så hoppas den funkar lika bra på rullen. Den hängde rätt bra bak på scootern idag iaf. Sen hade den fickor på kortändarna, ett med lock, och ett med resår.
Det hände en malör precis när jag skulle ta bilden, därav lite kaos på golvet. Åtgärdat nu! Haha! Lyckas också alltid få med mina fötter på bilder. Man är ju ingen proffsfotograf precis.

Handlade ju lite på kvantum då. Sockerärtor tar Maxi 29 kr för, Kvantum tog 17 för samma mängd. Lite skillnad då.
Åkte ett varv på Clas i sjön men hittade inte det jag var ute efter. Så vi bestämde oss för att åka bort till Ö o B. Där hittade jag fina solcellslampor.


Med som flammande lågor i. Köpte 4 och en liiiten fl ketchup, 300 g, bra att ha med till Gotland sen.

Nu var vi hungriga och åkte in på CG. Elle åt sallad men jag tog en paj. Dom kunde dock inte värma den men brukar ju funka med kall paj med. Men inte den här? tog med den hem men kände inte för den, inte ens varm.
Handlade där med och när vi var klara mötte vi Björne utanför. Mannen med sammetsrösten. Han slutade ju i grevens tid i PHs kan man säga. Precis när pandemin satte stopp för alla band.
Björne är en sån människa som är omöjlig att tycka illa om. Okomplicerad, rak med sunda åsikter och glimten i ögat. Vi stöter nästa jämt ihop på CG. ( har iaf gjort 3 ggr haha ) Kanske, kanske om vi har en himla tur kommer han till Barva på tisd. Han är iaf tillfrågad men jobbar samtidigt häcken av sig med daglig övertid nu så han visste inte hur det skulle gå. Men vi hoppas?. Engdahls förstärkt med Bjärten, det ni! Haha!

Hem och packade upp, kändes som jag hade 100 plastförpackningar, men det var nog bara 8. Vilket sopberg dom orsakar ändå, skulle tagit bort dom och behållt kassar tycker jag.


Hade köpt en grillad kyckling och svarta vindruvor så blev en bit kyckling och några sånna på en plocktallrik + lite annat!

Men nu är det snart morgon! Ska stänga av fläkten och försöka få lite sömn.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29
30
31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards